Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Youngtimer Challenge

Efterårssæsonen er skudt i gang

Youngtimer 
01/09/21 

YoungtimerFor Youngtimerne byder efterårssæsonen på fire mesterskabs tællende weekender, samt en mulighed for at deltage ved Classic Race Aarhus, som grundet Corona i år er flyttet til september.
 

Efterårets første løbsweekend blev afviklet ved Grand Prixet på Jyllandsringen 21./22. august, og i den kommende weekend er der løb for de historiske klasser på Ring Djursland.

På Jyllandsringen forrige weekend skulle Kim König i YT 1 have fulgt op på sine tre heatsejre fra juni måned, men sådan skulle det slet ikke gå. Påkørsel af en floppy resulterede i strafbane, og det er der altså ikke tid til, hvis man skal fange de forreste i YT1, som ekstra bonus gav Peugeot’ens gearkasse op, og Kim måtte nøjes med en lidt lunken pointhøst, der placerer ham på en 5. plads i mesterskabet, et enkelt point efter Morten Straarup, som med tre heatsejre i den grad fik meldt sin ankomst.

På trods af at det ”kun” blev til en 2. plads og to 6. pladser, fører Henrik Have stadig mesterskabet.
Der er dog stadig luft ned til Ole Sondrup og Sebastian Petersen, på henholdsvis 2. og 3. pladsen i mesterskabet. Der tegner sig et billede af at 2021 mesterskabet skal afgøres mellem de fem ovennævnte deltagere.

I YT 2 fik Mickey Mikkelsen med tre heatsejre vristet mesterskabsføringen ud af hænderne på Frank Jakobsen, godt hjulpet af en pointmæssigt usædvanlig træls weekend for Frank. Han har dog stadig 46 point ned til Allan Lindberg der indtager 3. pladsen i mesterskabet.
Lige i hælene på Allan, ligger Jens Arne Steffensen, Thomas Bakke og Kenneth German, så alt er stadig åbent i YT 2.

I YT 3 tog Frederik Helsinghoff tre heatsejre, og har nu 6 heatsejre på stribe, og det er svært at se hvem der kan udfordre ham. Det ser anderledes tæt ud fra 2. til 6. pladsen, hvor Mikkel Brix Kristensen, Ole Knudsen, Mik Henriksen, Michael Bertelsen og Orla Iversen ligger ganske tæt.
Blandt horden af 6 cylindrede BMW’er, ligger Ole Knudsen på 3. pladsen i Peugeot 106, og vi skal ned til 9. pladsen for at finde den næste 4 cylindrede bil, nemlig Lars Leed der i sin Porsche 944 kørte 3 solide 3. pladser hjem på Jyllands Ringen.

YT Classic har i indtil videre kun haft to deltagere i år, og ingen af de to er indtil videre tilmeldt Ring Djursland.

Sæsonens første tre weekender har haft deltagelse af i alt 65 forskellige kørere, hvilket vidner om at der blandt Youngtimerne er plads til både de garvede, og de debuterende racerkørerer.

Youngtimer, de historiske klasser og motorcyklerne kan igen opleves som det gøres bedst, nemlig live og med lyd og lugt, -i øvrigt til meget rimelige entrepriser, se mere på Ringdjursland.com, her finder du også tidsplaner og øvrig information.

Youngtimer - Thomas Bakke


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 05/09/21 - Ring Djursland - Youngtimer
  •