Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Simon Vallentin vender tilbage til Lolland-Falster

DM Rally 
26/08/21 

Satser på at forbedre tredjepladsen i den samlede stilling i DM-opgøret
 


Simon Vallentin kører efter en topplacering i weekendens DM-opgør på Lolland-Falster.
(Foto: specialpress@gmail.com)

For Simon Vallentin er opgaven faktisk ret enkel, når han og co-driver Peter Egholm fredag stiller til start med Hyundai Rally Team Danmark i DM-opgørets semifinale: Au2parts Sydhavsrally 2021 på Lolland-Falster. Han satser benhårdt på at avancere i den samlede stilling før slutrunden!

- Det skal være nu! Vi er med 55 point på en samlet tredjeplads efter Kristian Poulsen i VW Polo GTI R5 med 117 point og sidste års DM-vinder Martin Johansen i Peugeot T16 R5 med 64 point, så en sejr eller andenplads vil forbedre vores placering i den samlede pointstilling, konstaterer Simon Vallentin forud for semifinalen.


Simon Vallentin og Peter Egholm er i deres toptrimmede Hyundai i20 blandt de hurtigste i DM-feltet.
(Foto: specialpress@gmail.com)

Opgøret i rallyfeltets topklasse med 4-hjulstrukne RC2-biler er tæt, og ingen i den førende trio giver ved dørene. - Kristian Poulsen har et pænt pointforspring, og kan blive svær at nå, men vi har en god chance for at nå en samlet andenplads i klassen, der også tæller stærke konkurrenter som Martin johansen, Marco Gersager i Skoda Fabia R5 og Kenneth Madsen i Suzuki Swift R+. Der bliver ikke givet ved dørene, så indsatsen skal være maksimal fra start til mål, tilføjer Simon Vallentin, der glæder sig til det 477 kilometer opgør på Lolland-Falster.

- I et kort rally kan et enkelt fejltrin spolere slutresultatet. Et langt rally øger chancen for at indhente noget af det, som måtte være tabt. Bortset mit første DM-rally i 2010 og igen i 2016 har jeg ikke kørt på Lolland-Falster, men Sydhavsrallyet har jo ry for at være et godt rally med fine prøver, så jeg ser frem til det kommende opgør, tilføjer Simon Vallentin.


Med en tredjeplads i årets tredje DM-runde rykkede Simon Vallentin og Peter Egholm tættere på toppen og DM-medaljerne.
(Foto: specialpress@gmail.com)

Efter fire indledende korte rallyer i mesterskabsturneringen er han sammen med Peter Egholm i deres 4-hjulstrukne Hyundai i20 R5 og Hyundai Rally Team Danmark klar til at sætte alt ind på en topplacering forud for slutrunden i oktober, så der er streget op til en spændende semifinale på de 14 rallyprøver med en samlet distance på 160 kilometer, som køres fredag og lørdag på Lolland og Falster. Der meldt 75 biler til start i årets Au2parts Sydhavsrally 2021.

Sideløbende med opgøret i Dansk Automobil Sports Unions officielle mesterskab for RC2-klassen tæller rallyet også til Dansk Super Rally, hvor Hyundai-teamet efter fire af ialt seks tællende løb samlet er på en delt femteplads.


Der skal køres på både grus og asfalt i Au2parts Sydhavsrally, men Simon Vallentin er hjemmevant på begge typer underlag.
(Foto: specialpress@gmail.com)

- Selvfølgelig satser vi på at slutte i toppen af Dansk Super Rally-turneringen, men her og nu gælder det først og fremmest opgøret i RC2-klassen, slutter Simon Vallentin. I øvrigt bliver Hyundai-teamet ved semifinalen fulgt af et stort antal inviterede gæster og sponsorer, hvilket utvivlsomt vil være en ekstra ansporing til at yde en optimal indsats.

Simon Vallentin, Hyundai Rally Team Danmark

Morten Dam - autoMOTIV/specialpress

Læs mere om:
 • Simon Vallentin
 • SydhavsRally
 • 27/08/21 - SydhavsRally - DM Rally - DM
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     D4 Enterprise Solutions