Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Normann i kongerace på Jyllandsringen

Special Saloon 
25/08/21 

Det er ikke blevet til meget racerløb i år for Frederik Normann, men i weekenden var han klar på Jyllandsringen, hvor han deltog i Special Saloon Car-klassen ved Grand Prix Danmark. BMW'en var klar til kamp mod spændende modstandere, og Frederik selv var spændt på at komme tilbage på banen.
 

Og den midtjyske racerkører kom godt fra start i tidtagningen. Som hurtigste kører blandt deltagerne i Special Saloon Car-klassens Division 2 var udgangspunktet godt til det første af weekendens tre heat. Og han kom også godt fra start - indtil en bolt knækkede efter to omgange.


(Foto: Boxengasse)

- Det var virkelig ærgerligt. Den bolt som holder bærearmen på plads, knækkede, og så var det slut med det løb. Heldigvis var det da noget, som kunne repareres på fem minutter, så det var bare at fokusere på de næste løb, fortæller Frederik Normann, som kom godt tilbage med en sejr i divisionen i det næste heat.

- At jeg med min hjemmebyggede BMW kan slå fabriksbyggede Porsche-racere er helt vildt fedt, og det kan jeg altså godt nyde lidt inde bag hjelmen. Jeg har ikke haft et stort budget til at bygge bilen for, så det viser at bilen er lavet rigtigt, fortæller han.


(Foto: Boxengasse)

Det sidste løb bød på en sand kongeduel mellem Frederik Normann og en konkurrerende BMW-kører. Over flere omgange kæmpede de to kørere med næb og klør, indtil konkurrenten oversatsede og måtte slutte løbet i sandfanget for enden af langsiden.

- Det var kongerace! Det var noget af det sjoveste, jeg har prøvet i meget lang tid, og der blev virkelig arbejdet bag rattet. Henriks BMW har nogle flere hestekræfter end min, men til gengæld er min bedre i svingene, så det gjorde det kun endnu sjovere, fortæller Frederik, som brugte sin viden om konkurrenten til egen fordel:


(Foto: Boxengasse)

- Da jeg byggede min BMW, besøgte jeg Henrik for at se hvordan han havde bygget sin servostyring - og jeg byggede en kopi af hans. Vi lider begge under at servostyringen mister kræfter i løbet af et heat, så da jeg kunne mærke at min bil begyndte at blive sværere at styre, satte jeg farten lidt ned og ventede på at Henrik blev træt i armene. Om det var det, eller bare en lidt for sen nedbremsning, ved jeg ikke, men til sidst røg han af banen, griner Frederik, som håber på lignende dueller når han støder til Special Saloon Car-klassen igen til finaleløbet.

- Jeg håber da at vi kan fortsætte det gode race til finalen i oktober, og så går jeg og overvejer at få fundet lidt flere kræfter i motoren, for så kan jeg være endnu mere konkurrencedygtig. Om det bliver i år eller næste år, ved jeg ikke, men det må vi se, slutter han.

Normann Racing

Kim Gripping

Læs mere om:
 • Jyllandsringen
 • 22/08/21 - Jyllandsringen - Special Saloon
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her  D4 Enterprise Solutions