Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Hill Climb

Ung og gammel vandt i Munkebjerg

Hill Climb 
15/08/21 

Favoritten tog sejren, den ældste tog bifaldet
Det blev til en meget kneben favoritsejr i Munkebjerg Hillclimb, da Horsenskøreren Heino Mejer foran et rekordstort publikum på Munkebjerg ved Vejle var hurtigst af alle i sin Volvo 242 Turbo fra 1983. I mål efter tre heat op ad bjerget var han 3,5 sekund foran Vincenzo Santangelo fra Hinnerup i en Fiat X1/9 Dallara Abarth fra 1973.
 


Heino Mejer fra Horsens vandt Munkebjerg Hillclimb for femte gang i sin Volvo 242 Turbo.
(Foto: Michael Eisenberg)

"Jeg måtte virkelig anstrenge mig," sagde Heino Mejer, der nu har vundet Munkebjerg Hillclimb fem gange.


"Jeg måtte virkelig anstrenge mig denne gang," sagde Heino Mejer, vinder af Munkebjerg Hillclimb.
(Foto: Michael Eisenberg)

Dagens største bifald høstede løbets grand old man Ernest Kristensen fra Vejle. Med sin SS 100 fra 1933, forløberen for Jaguar, har han deltaget i næsten samtlige løb, der er kørt på Munkebjerg gennem 25 år. I en tale, der handlede om motorsportens og bilismens kulturarv sagde Ernest Kristensen: "Jeg deltager ikke for at vinde, men for at være sammen med jer og nyde det gode kammeratskab." Og så delte han under stort bifald gaver ud til samtlige deltagere og officials.


Munkebjerg Hillclimbs grand old man, Ernest Kristensen fra Vejle, havde gaver med til deltagere og officials og takkede for det venskab, han har mødt gennem 25 år i løbet.
(Foto: Michael Eisenberg)


Publikum hyldede Ernest Kristensen fra Vejle for hans deltagelse i Munkebjerg Hillclimb gennem 25 år. Her er han på sidste tur op ad bjerget i sin SS 100 fra 1933.
(Foto: Michael Eisenberg)

Efter et løb sidste år uden publikum på grund af covid-19-restriktioner var tilskuerne vendt tilbage i en grad, så der kun lige var plads til alle.


Det er Munkebjerg Hillclimb: Et brus af fart, når de 81 deltagere i biler fra 1931 til 1990 suser op ad Danmarks eneste bjergvej.
(Foto: Michael Eisenberg)

"Det viser, at vi med vores kombination af op til 100 år gamle biler og en afslappet atmosfære, hvor alle kan komme helt tæt på deltagerne, har ramt publikums smag," noterede løbsleder Søren Duun efter løbet.


Vincenzo Santangelo fra Hinnerup ved Aarhus manglede kun 3,5 sekunder i at vinde Munkebjerg Hillclimb med sin Fiat X1/9 Dallara Abarth fra 1973.
(Foto: Michael Eisenberg)

Se mere om løbet på www.munkebjerghillclimb.dk

Historisk Motor Sport Danmark


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Munkebjerg
  • 15/08/21 - Munkebjerg - Hill Climb
  •