Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

GT World Challenge Endurance

Dennis Lind efter sejr på Spa-Francorchamps: Klar til 24-timersløb med Audi Sport

GT World Challenge
Endurance 

28/07/21 

Efter at have sejret på Spa-Francorchamps og erobret føringen i det britiske GT-mesterskab, skal Dennis Lind nu forsøge at vinde årets udgave af det berømte 24-timersløb med Audi Sport på den belgiske racerbane.
 

Det var en god weekend for Dennis Lind, som søndag sikrede en sejr i fjerde afdeling af British GT Championship med Lamborghini-teamet Barwell Motorsport. Danskeren har sammen med sin teamkammerat, russiske Leo Machitski, således overtaget føringen i det britiske GT-mesterskab, som fortsætter på Snetterton den 7.-8. august.


(Foto: Lamborghini Media)

– Det var en megafed weekend på Spa-Francorchamps, og stor tak til hele Barwell-teamet for dét. Vi havde en hurtig bil lige fra første træning, og i selve løbet kom Leo (Machitski, red.) fantastisk fra start og afleverede bilen til mig med en solid føring på 24 sekunder. Det handlede stort set bare om at kontrollere vores fart og undgå fejl og problemer. Jeg kørte vores Lamborghini over stregen med en føring på ét minut og sikrede også løbets hurtigste omgangstid, så alt gik efter planen, lyder det fra Dennis Lind.


(Foto: Lamborghini Media)

Næste opgave for Dennis Lind skal også udføres på Spa-Francorchamps, hvor han allerede den kommende weekend stiller op til det berømte 24-timersløb. Her bliver bilen imidlertid byttet ud med en Audi R8 GT3, som danskeren skal dele med hollandske Robin Frijns og schweiziske Nico Müller. Trekløveret stiller op for det fabriksstøttede belgiske WRT-team, som har stærk support fra Audis motorsportsafdeling, Audi Sport.

– Jeg ser helt vildt meget frem til weekenden! 24-timersløbet på Spa-Francorchamps har gennem årene udviklet sig til en af de største langdistanceklassikere for GT-biler, og jeg kan godt mærke i kroppen, at der er noget stort på spil. Jeg er slet ikke i tvivl om vores performance, da vi er en del af et stærkt team med en fabrik i ryggen. Men det er et kæmpe løb med mange om buddet, og alle fabrikkerne vil jo gerne se deres bil først over stregen. Personligt føler jeg mig i ret stærk form, især efter at have være på banen hele sidste weekend. Det har været den perfekte forberedelse, så nu glæder jeg mig bare til at komme i gang.

Det bliver anden gang, Dennis Lind stiller op til 24-timersløbet på Spa-Francorchamps, hvor han i 2020 repræsenterede Lamborghini Squadra Corsa og uheldigvis måtte udgå, mens han førte løbet. Lind har tidligere vundet 24-timersløbet på Formel 1-banen Circuit de Barcelona-Catalunya.


(Foto: WRT)

Lind, Frijns og Müller stiller op i den hurtigste Pro-klasse, som tæller hele 25 biler ud af et samlet felt på 58 biler fra topmærker som Audi, Porsche og Mercedes-AMG. Løbet starter med officiel træning torsdag, hvor der om aftenen køres kvalifikation. Her får alle tre kørere 15 minutter til at præstere, og gennemsnittet af kørernes bedste omgangstider afgør således bilens position på startgridden. De 20 hurtigste biler går dog videre til endnu en kvalifkation fredag aften. 24-timersløbet flages grønt lørdag klokken 16.30.

Totalenergies 24 Hours of Spa
Tidsplan – Spa-Francorchamps

Torsdag 29. juli
10.50 – Træning #1 (90 min)
15.45 – Prækvalifikation (40 min)
20.50 – Kvalifikation (4 x 15 min)
22.30 – Træning #2 (90 min)

Fredag 30. juli
19.10 – Warm-up (30 min)
19.50 – Super Pole (30 min)

Lørdag 1. august
16.30 – RACE (30 min + 1 omg.)

Følg med LIVE: www.totalenergies24hours.com/watch-live

Dennis Lind Racing

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Dennis Lind
  • Spa-Francorchamps
  • 01/08/21 - Spa-Francorchamps - GT World Challenge Endurance
  •      ASETEK SIMSPORTS