Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Classic Race Aarhus

Fire verdensmestre til start i Pro/Am ved Classic Race Aarhus

Classic Race
Aarhus 

14/07/21 

CRAAEn række af Danmarks professionelle racerkørere skal kæmpe sammen med flere af landets bedste amatørkørere, når der køres Pro/Am ved Classic Race Aarhus den 17.-19. september.
 

Et sikkert hit blandt publikum ved efterårets Classic Race Aarhus bliver Pro/Am-klassen. Klassens navn antyder formatet – at en professionel racerkører deler bil med en ikke-professionel, som typisk er ejeren af den historiske racerbil, som makkerparret skal kæmpe med. Først er det kørerne fra Am-kategorien, som kæmper på banen rundt om Mindeparken. Så overtaget racerbilen af proffen, som skal forsøge at forbedre eller fastholde teamets position.


I 2019 gæstede Tom Kristensen første gang Classic Race Aarhus. I år skal han deltage i racet
(Foto: Classic Race Aarhus - Jesper Larsen)

Det er historiske racerbiler som Ford Cortina, Volvo Amazon og Austin Cooper fra 60’erne og 70’erne, som kørerne skal kæmpe med, og de professionelle racerkørere er nogle af Danmarks bedste. Således er der intet mindre end tre verdensmestre i feltet!

Det drejer sig om Tom Kristensen, som efter sin niende Le Mans-sejr i 2013 vandt verdensmesterskabet i sportsvognsracing for Audi. Ved Classic Race Aarhus danner han par med Hans Kongelige Højhed Prins Joachim, der på sit CV har flere løbssejre på den aarhusianske bybane. I 2014 sejrede Kristian Poulsen i FIA Endurance Trophy i en Aston Martin Vantage, og han er også med i feltet, hvor han starter sammen med Benny Rasmussen i dennes Ford Escort. Den tredje verdensmester i feltet er tillige regerende mester. Det er Marco Sørensen, der får sin Classic Race Aarhus-debut, hvor han deler en Ford Cortina med Oscar Davidsen Siesbye. Endelig kommer Jan Magnussen – der i sin kartingkarriere scorede tre VM-guldmedaljer – også til start i Pro/Am-klassen, hvor han deler en speciel Turner GT sammen med Nikolaj E. Mortensen.


Kristian Poulsen har før deltaget ved Classic Race Aarhus. Den tidligere verdensmester er også med i år.
(Foto: Classic Race Aarhus - Allan Samsøe Voss)

Listen over mandskaber i Pro/Am kan ses på craa.dk, og den opdateres løbende.


Læs mere om:
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 19/09/21 - Mindeparken (Gadeløb) - Classic Race Aarhus
  •