Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Le Mans

Nicki Thiim deltager igen ved 24h Le Mans, i nyt selskab

Le Mans 
13/07/21 

Le MansDet bliver ikke med det vante team, når Nicki Thiim, som regerende GTE Pro verdensmester i FIA WEC, stiller op til årets 24-timers løb ved Le Mans, men det bliver stadig bag rattet på en Aston Martin Vantage GTE. Nicki Thiim skal i år køre for NorthWest AMR, sammen med Paul Dalla Lana
 


(Foto: Drew Gibson)

Nicki Thiim har ikke deltaget i FIA World Endurance Championship, siden sidste års løb i Bahrain, hvor han erobrede FIA WEC GTE Pro titlen som verdensmester, sammen med Marco Sørensen. Men i august vender han tilbage, til løbet på Le Mans, hvor han skal dele bilen fra NorthWest AMR med Paul Dalla Lana and Marcos Gomes.

Aston Martin repræsenteres i år med fire Vantage GTE i GTE Am klassen, hvor TF Sport stiller med en ekstra, fjerde bil, ved siden af de to biler fra D’station Racing and NorthWest AMR.


(Foto: Drew Gibson)

Det er den ottende Le Mans deltagelse i træk for Nicki Thiim, men løbet bliver det første i GTE Am klassen siden 2014. Dengang var det hans debut på Le Mans, hvor det blev til en førsteplads på podiet - hans eneste sejre på Le Mans, indtil videre.

"Jeg er meget glad for at kunne vende tilbage med Aston Martin, til et af de største endurance løb i verden, og det er altid en ære at repræsentere Aston Martin" siger Thiim. "Jeg må komme med en stor tak til Paul, for at invitere mig til at blive en del af NorthWest AMR teamet, og for at give os en reel chance for at kæmpe om sejren i årets løb. Vantage er en fantastisk bil at køre på Le Mans, og med Paul og Marcos har vi et team der kan matche de bedste."


(Foto: Drew Gibson)

For Dalla Lana, er en sejr på Le Mans en af de få ambitioner han mangler at realisere, gennem sin imponerende karriere. I kampen om 2017 udgaven af FIA WEC GTE Am mesterskabet var det tæt på, hvor de ved flere lejligheder lå i spidsen af klassen. I år er de fast besluttede på at tage trofæet.

"Da det stod klart at Augusto Farfus ikke kunne deltage ved løbet, var Nicki Thiim den indlysende erstatning" siger Dalla Lana. "Med Nicki og Marcos har vi en utroligt stærk startopstilling. Vantage har bevist at den kan sejre på Le Mans, og i NorthWest AMR teamet har vi samlet dedikerede folk, hvor mange har vundet løbet tidligere og som ved hvad der skal til for at vinde. Det føles som om vi har en god chance, og jeg glæder mig til starten på Le Mans".

MRR

Læs mere om:
  • Nicki Thiim
  • Le Mans
  • 22/08/21 - Le Mans - FIA WEC - FIA VM
  • 22/08/21 - Le Mans - Le Mans
  •      ASETEK SIMSPORTS