Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

1600 Challenge

Teknikken spillede - og konkurrenterne er skarpe!

1600 Challenge 
07/07/21 

Lukas Staub havde en overraskende god løbsweekend på FDM Jyllandsringen, hvor fraværet af tekniske problemer resulterede i flotte placeringer i 1600 Challenge.
 


(Foto: Boxengasse Media)

Har man fulgt Lukas Staub og Dankemi Racing de seneste sæsoner, ved man også at der har været masser af udfordringer med teknikken. I år er det ikke længere teknikken som spænder ben for fremskridtet. Til gengæld lykkedes strategien ikke til fulde i lørdagens kvalifikation:

- Vejret drillede os lørdag. Vi satsede på at kvalifikationen skulle køres på regnvejrsdæk, og det var rigtig fint til at starte med. Men så tørrede banen op, og jeg kunne ikke nå i pit og få slicksdæk på - det var der så andre, der nåede, så jeg røg et stykke ned i resultatlisten, fortæller Lukas Staub, som til gengæld arbejdede sig fremad i feltet til søndagens første løb.

Her startede han fra tiendepladsen og var allerede efter første omgang på femtepladsen. En god del af løbet var Lukas på tredjepladsen i sin Suzuki Swift Sport, men på sidste omgang røg han tilbage på fjerdepladsen.


(Foto: Boxengasse Media)

Også finaleheatet bød på opmuntrende kørsel fra Kolding-køreren. Fra femtepladsen kørte han sig frem til andenpladsen og lignede længe én, som bare ventede på at overtage førstepladsen. Til gengæld måtte den unge Suzuki-kører sande, at der i den hurtige del af feltet befinder sig en række kompetente og erfarne kørere, som man ikke bare laver numre med:

- Jeg kan godt mærke, at de gutter som kører helt i spidsen af 1600 Challenge har en del mere erfaring end jeg har. Den eneste grund til at jeg ikke fik podieplaceringer med hjem i weekenden er, at de simpelthen overhalede mig med erfaring. Det kan jeg godt acceptere, for jeg skal nok lære af mine fejl, forsikrer Lukas Staub, som trods de manglende pokaler glæder sig over weekenden:

- Champagnen er pakket væk igen, men jeg tror at vi alle i teamet er glade for endelig at have en bil, som bare kører perfekt. Den satte ikke en fod forkert hele weekenden, så nu er det faktisk kun op til mig. Nu er det bare at tage ved lære og blive en bedre kører!


(Foto: Boxengasse Media)

Næste løb i 1600 Challenge er ved årets store Grand Prix Danmark på Jyllandsringen i slutningen af august.

Dankemi Racing

Kim Gripping

Læs mere om:
  • Lukas Staub
  • Jyllandsringen
  • 04/07/21 - Jyllandsringen - 1600 Challenge
  •