Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Touring Car Racing Denmark

LM Racing og Jan Magnussen sejrer på Jyllandsringen

TCR Denmark 
05/07/21 

TCR DenmarkJan Magnussen fortsatte dybest set hvor han slap i TCR Denmark - og kunne søndag krone endnu en superstærk løbsweekend i Danmarks førende motorsportsserie med at udbygge mesterskabsføringen igen for Cupra og LM Racing.
 

Første heat åbnede Magnussens holdkammerat Nicolai Sylvest fra LM Racing i pole position, men Magnussen skar hurtigt ind foran og satte sig på føringen, mens Casper Elgaard fra første færd begyndte at skabe fundamentet for en god weekend hos Peugeot og Brian Madsen Sport.

Magnussen tog sig af sejren i weekendens første heat foran Kasper H. Jensen, der døjede noget med at få sin Honda Civic til at virke i varmen søndag eftermiddag, mens Nicolai Sylvest blev treer.


Nicolai Sylvest #11 og Jan Magnussen #23 startede med at tage et nyt 1-2-resultat i kvalifikationen, men Magnussen kom klart bedst ud af det i løbene.

Det rigtige sted på det rigtige tidspunkt

Mens Magnussen tog sig af søndagens første løb, så stod der Michael Carlsen og seriens første generelle trofeo-sejr på det andet. I kraft af at være sluttet som tier startede fynboen fra pole position - og forrest blev han hele vejen.

Heat 2 blev lidt af en succes for Peugeot, som endte med tre biler i top tre - Carlsen fik følgeskab af Michael Markussen og Casper Elgaard, som udnyttede en superstart til at hente en masse gode point.

- Det bedste du kan gøre for at vinde et racerløb er at være på det rigtige sted på rette tidspunkt. Jeg var egentlig ikke super tilfreds efter heat 1, men den her tiendeplads var jo alt, der skulle til, siger han og tilføjer:

- Jeg satsede på mine gode dæk til heat 2 og der fik jeg tingene under kontrol og kunne holde cirka et sekunds forspring. Det er fantastisk - længe siden jeg har været på podiet, men det var super at vise, at det godt kan lade sig gøre. Og så håber jeg da bestemt, at det giver andre lidt blod på tanden, forklarer Michael Carlsen.


Michael Carlsen tog Peugeots første heatsejr i år.

Stor mesterskabsføring

Sejren i søndagens første heat var imidlertid ikke nok for Jan Magnussen, som også tog sig af finalen og dermed har fem heatsejre af seks mulige i denne sæson.

Kasper H. Jensen fik ellers den klart bedste start fra anden position, og det kom på vejen ind i første sving til et sammenstød mellem Kasper H. og Jan Magnussen.

Også lige bagved var der dramatik, da Casper Elgaard forsøgte at skære ind foran Michael Markussen med det resultat at de to Peugeoter stod på tværs.

Sammenstødene udnyttede Michael Carlsen til at genvinde momentum efter en knapt så god start, og da Kasper H. Jensen siden måtte køre i pit med et problem, så var Magnussen stukket af ude foran, og Carlsen kunne i lighed med andet heat begynde at finde fodfæste til en ny tur på det generelle podium.

Og Magnussen var ikke sen til at tilskrive teamet æren for det flotte resultat på Jyllandsringen:

- Fantastisk arbejde fra hele teamet. Når det går som det gik her, så ser det legende let ud, men jeg tror ikke mange ser, hvor meget arbejde der ligger i sådan en weekend her - for man arbejder lige så hårdt når man vinder som når man ikke gør, siger han og tilføjer:

- Jeg er vanvittigt glad. Det er mange gode point på kontoen, og idet jeg misser en hel weekend til Le Mans, så kommer det til at gøre ondt til den tid. Der må ikke være andre svipsere når vi skal køre det på den måde, afrunder Jan Magnussen.

Med anden tur på podiet i to weekender er Casper Elgaard samtidigt rykket op som toer i mesterskabsstillingen:

- Det gav point på kontoen og det var godt. Vi blev straffet for noget teknisk i går og jeg røg ned og skulle starte som nummer ti til første heat. Da så det ikke så godt ud, men med en stribe gode løb fik vi det bedste ud af det, siger Casper Elgaard.

Magnussen fører efter denne weekend med 147 point foran Casper Elgaard (93) og Kasper H. Jensen (85).


Peugeot-kørerne Casper Elgaard og Michael Markussen havde begge en fin weekend, og førstnævnte rykkede også op som nummer to i mesterskabet.

København venter

I Trofeo blev Michael Carlsen med sine flotte præstationer i det generelle klassement også weekendens store vinder og holder fast i sin mesterskabsføring her. Kenn Bach kunne i kraft af at have vundet første heat hente lidt ind, men det er fortsat Carlsen i spids med 66 point foran René Povlsen med 62 og Kenn Bach med 52.

Nu venter en sommerpause for TCR Denmark, som vender tilbage den 7-8. august, hvor landets førende motorsportsklasse for første gang skal prøve kræfter med et gadeløb. Det er til Copenhagen Historic Grand Prix, hvor TCR Denmark ruller direkte ind i hjertet af hovedstaden.

TCR Denmark

Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 04/07/21 - Jyllandsringen - TCR Denmark
  •