Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Youngtimer Challenge

Sol, sommer og sure sokker

Youngtimer 
28/06/21 

YoungtimerDenne weekend blev anden afdeling af Youngtimer mesterskabet afviklet på Jyllandsringen, sammen med den øvrige del af de Historiske banesportsklasser.
 

Langt om længe har Corona restriktionerne også (næsten) sluppet sit tag i motorsporten, i hvert fald kunne myndighederne tillade at weekenden kunne afvikles lidt mere smidigt end vi ellers har oplevet. Depotet var inddelt i zoner, dog kun i to, men her kunne deltagere og mekanikere til gengæld nyde det gode vejr, og lørdag aften i mindre grupper samles om at se en fodboldkamp, hvor danskere i 10.000 vis var taget til Holland, for at juble og skrige hinanden ind i ansigtet, da Danmark slog Wales 4-0.
Youngtimerne stillede talstærkt op med 47 deltagere, faktisk skal vi helt tilbage til september 2016 på Ring Djursland, for at finde den vel eneste weekend nogensinde, med et stærkere fremmøde.

Det flotte fremmøde, dannede grundlag for rigtig godt og tæt race i felterne. Youngtimer Classics to deltagere Lise Steffensen og Nicolaj Justesen, havde skiftevis tekniske problemer. Lise kom ikke fra startstregen i Heat 1, men tog til gengæld sejren i Heat 2, og sluttede 5 sekunder foran Nicolaj, og da Nicolaj senere søndag måtte udgå af Heat 3, vandt Lise Youngtimer Classic.
Youngtimer Classic, er muligheden for at deltage med Youngtimer biler fra 1980’erne, og der skulle efter sigende være flere deltagere på vej, fx BMW e30 318is, Peugeot 205 og Golf GTI.

I division 3, gjorde Frederik Helsinghoff rent bord med tre sikre sejre i sin ny indkøbte, og åbenlyst velfungerende BMW E46, -tidligere ejet af Michael Terkilsen. Bag Frederik kunne Mik Henriksen med en fjerdeplads og to andenpladser sikre sig en samlet andenplads.
Mikkel Brix Kristensen nappede tre stabile tredjepladser, og blev således weekendens samlede treer, og kunne for anden weekend i træk, i sin debutsæson, tage en pokal med hjem til Fjerritslev.

De 21 deltagere i Youngtimer div. 2, udgjorde som sædvanlig den største Youngtimer division, her tog Thomas Bakke sejren i første heat, foran Mickey Mikkelsen og Frank Jacobsen.
Anden og tredje heat gik til Mickey, som således blev samlet nummer et, på trods af en afkørsel i sidste heat kunne Thomas tage en samlet andenplads, foran den stadig mesterskabsførende Frank Jacobsen.

De hurtigste knallerter på havnen udgøres af kørerne i division 1, her var Kim König i den blå Peugeot 306 weekendens ubestridte konge med tre sejre, der skulle dog kæmpes voldsomt for det, da Henrik Have i sin grønne Lexus havde planer om et andet udfald, Henrik var flere gange forbi Kim, men måtte altså nøjes med tre andenpladser. De to farverige deltagere var i praksis uden direkte konkurrence fra andre denne weekend. Et par sving længere tilbage var der dog heftige kampe om tredje til sjette pladsen i gennem alle tre heats.
Bent Dyhre i sin Orange Honda S2000, kunne med en stabil indsat lige præcis snuppe en samlet tredjeplads foran Ole Sondrup.

I en motorsportsklasse med et, nogle gange udskældt, overtal af BMW’er, kan man anføre at der i 2021 endnu ikke har været en BMW kører på podiet i YT1.

Hvis du er nået hertil, og stadig undrer dig over det med de sure sokker, så var det altså bare click-bait.

Løbet på Jyllandsringen sender Youngtimerne på sommerferie, mesterskabet genoptages på netop Jyllandsringen til Grand Prixet 21. og 22. august.

Youngtimer - Thomas Bakke


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 27/06/21 - Jyllandsringen - Youngtimer
  •      ASETEK SIMSPORTS