Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Indy Pro Series

Voldsom weekend med crash og sejr for Christian Rasmussen

Indy Pro
Series 

21/06/21 

Et voldsomt sammenstød ødelagde racerkøreren Christian Rasmussens første løb på Road America-banen i weekenden, men danskeren var tilbage i vinderens rolle i løb nummer to, og øger dermed sit forspring i kampen om den samlede titel i den amerikanske løbsserie Indy Pro 2000.
 

Det har været en weekend med følelsesmæssige yderpunkter for racerkøreren Christian Rasmussen.


(Foto: Indy Pro 2000)

I weekendens første løb (sæsonens 9.) bliver danskeren påkørt på første omgang efter et uheld, som også involverede flere andre biler, og må derfor udgå.

Heldigvis skete der kun materiel skade, og Rasmussen var derfor i stand til at stille start i weekendens andet løb dagen efter.

Her viste Christian Rasmussen, hvorfor han både vandt US F2000 sidste sæson og lige nu ligger til også at snuppe den samlede sejr i Indy Pro 2000. Den 20-årige københavner var i stand til at holde fokus og lægge både lørdagens uheld og samtlige konkurrenter bag sig, og sikrede sig på den måde sæsonens 5. sejr i sæsonens 10. løb.

- Jeg fik serveret en perfekt genopbygget bil med et knivskarpt setup. Så jeg skulle bare gøre arbejdet færdigt. Det fantastisk at jeg kan betale teamets arbejde tilbage på den måde. Weekenden har været en rutsjebanetur, men jeg mistede aldrig troen. Jeg er heldig at have det bedste team, de bedste fans og de bedste sponsorer til at heppe på mig, siger Christian Rasmussen, som kører for Jay Howard Driver Development.


(Foto: Indy Pro 2000)

Det var et voldsomt sammenstød Christian Rasmussen var en del af, og det var derfor på ingen måde givet, at bilen kunne nå at blive klar til start søndag. Men da den først stod der, var Rasmussen også klar til at sætte sig i den igen.

- Jeg er ret god til at lægge ting bag mig og fokusere på det, jeg skal. Og det var det, vi gjorde. Det er det værste sammenstød, jeg har været en del af. To biler fløj over mit hoved, siger Christian Rasmussen til Indypro2000.com og fortsætter:

- Jeg stolede på, at gutterne kunne få bilen klar igen, og derefter var det op til mig. Jeg greb de muligheder, som opstod, og jeg vidste, de ville komme på de lange, lige stykker.


(Foto: Indy Pro 2000)

Med sæsonens femte sejr øger Christian Rasmussen også sit forspring i kampen om den samlede Indy Pro 2000- titel. Han er nu 18 point foran nærmeste konkurrent med 8 afdelinger tilbage. Christian Rasmussen og resten af feltet i Indy Pro 2000 kører 11. og 12. afdeling den 3. og 4. juli.

Indy Pro 2000 er en del af Road to Indy, som er en løbsserie, der skal gøre kørere klar til IndyCar. Christian Rasmussen drømmer om at bliver den første dansker med en fast kontrakt i IndyCar.

Husk også at følge med på Instagram, Twitter og Facebook

Geelmuyden Kiese


Læs mere om:
  • Christian Rasmussen
  • Road America
  • 20/06/21 - Road America - Indy Pro Series
  •