Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Weekendens Superrally blev et hektisk opgør

DM Rally 
07/06/21 

52 ud af 72 startende hold gennemførte et varmt og støvet GLAD RALLY KALUNDBORG
 

Vejret var med de 72 rallyhold, der Grundlovsdag stillede op i årets tredje runde af Dansk Super Rally, som havde start og mål hos Bilcentret Peer Glad på Slagelsevej i Kalundborg. Det blev et både meget varmt, støvet og hektisk opgør med tætte sekunddueller på rallyprøverne i Vollerup, Kelleklinte og Gammelrand.


Glad Rally Kalundborg blev afviklet med rallycentrum hos Bilcentret Peer Glad og med serviceområde på den store trailerplads hos det nærliggende Glad Trading.
(Foto: specialpress@gmail.com)

Rallyet blev vundet af Kristian Poulsen og Ole Frederiksen, Risskov/Skibby, i VW Polo GTI R5 foran den flerdobbelte tyske mester Fabian Kreim og Frank Kristian i en tilsvarende bil samt Simon Vallentin og Peter Egholm, i Hyundai i20 R5.


Kristian Poulsen og Ole Frederiksen ramte på rallyets næstsidste prøve en betonkant og slog et baghjulsophæng skævt, men formåede alligevel at fuldføre - og vinde.
(Foto: specialpress@gmail.com)


Vinderne i den 4-hjulstrukne RC2-klasse, Kristian Poulsen og Ole Frederiksen, yderst til venstre.
(Foto: specialpress@gmail.com)

Kenneth Madsen og Mette Felthaus, Ruds Vedby/Horsens, der i Suzuki Swift R+ var blandt favoritterne til at vinde løbet, tog føringen efter de tre første af ialt syv rallyprøver, men udgik på den følgende prøve med et bukket styretøj.

Som ventet kom både Fabian Kreim og den tidligere fabrikskører for Ford Motorsport, svenske Stig Andervang, til at præge spidsen af feltet. I generalklassementet sluttede Fabian Kreim på andenpladsen og Stig Andervang på femtepladsen.


Jacob Madsen og Line Nedergaard, Ruds Vedby/Nibe, kørte deres Suzuki Swift Kit Car i mål som klassevindere, og er nu på en samlet andenplads i Dansk Super Rally-opgøret.
(Foto: specialpress@gmail.com)

52 af de startende hold gennemførte det 226 kilometer lange rallyet inklusive 80 kilometer rallyprøver på afspærrede veje.

- Solen skinnede hele dagen og temperaturen sneg sig op til godt 22 grader, så de fik det varmt i rallybilerne, men deltagerne var tilfredse, og det var for mig det afgørende, fastslog løbsleder Finn Højlund, efterfølgende, og tilføjede:

- Vi havde nogle udfordringer med beregningen af resultaterne, hvilket forsinkede præmieuddelingen med 45 minutter, men ellers forløb afviklingen stort set som planlagt. Ikke mindst takket være en stor hjælp fra Bilcentret Peer Glad.


Løbsleder Finn Højlund (t.h.) og hovedsponsor Peer Glad sørgede med et fortrinligt samarbejde for et imposant og effektivt grundlag for weekendens DM-rally.
(Foto: specialpress@gmail.com)

For Kalundborg og Omegns Motorklub var DM-rallyet det første siden 2012, og tillige det tredje ud af seks tællende løb i turneringen Dansk Super Rally 2021, som er Dansk Idræts Forenings officielle Danmarksmesterskab. Næste runde køres om tre uger ved Esbjerg, mens de to sidste køres på Lolland-Falster og ved Tarm.

Morten Dam - autoMOTIV/specialpress

Læs mere om:
  • Kalundborg
  • 05/06/21 - Kalundborg - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: