Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Fejl og tekniske uheld blev dyre for Brian Madsen Sport på Vestsjælland

DM Rally 
06/06/21 

Lørdagens tredje afdeling af DM i rally vendte fra god til rigtig skidt for Brian Madsen Sports satsninger i Rally2- og Rally4-klasserne i toppen af DM.
 

I topklassen Rally2 lå rallyveteranen Christian Jensen længe lunt i svinget til at kunne tage en ny tur på podiet. Der var masser af fart i teamets Citröen C3 Rally2, men på næstsidste prøve blev et uheldigt møde med en baneafgrænsning lig med en for tidlig exit for Jensen.

- Det var så super ærgerligt, som det næsten kunne blive. Vi var rigtig godt kørende og lå nummer tre i rallyet, da vi rammer den her klods i et sving. Det gik ikke særligt stærkt, men det var nok til at knække styrespindlen, og så var vi ude. Det var en ren fejl 40, slår han fast og tilføjer:

- Til gengæld kan vi i stedet for en pokal tage en del positive ting med os. Bilen kørte godt, og med så skarp konkurrence som der er i toppen af DM i år, så bliver vi bare bedre og bedre. Vi må op på hesten igen - der er ikke andet for, konstaterer Christian Jensen.


Mathias Christiansen og Sabrina Murmann Sørensen havde god fart i deres Peugeot 208 Rally4 - men teknikken holdt desværre ikke helt til mål.
(Foto: Jokum Tord Larsen)

Et rally til glemmebogen

I Rally4 gik det ikke meget bedre for Brian Madsen Sports unge talenter. Mikkel Njors rally sluttede allerede på første prøve efter Njor ellers har haft en fantastisk sæsonstart med to sejre af to mulige. Men den gik ikke i det vestsjællandske løb, hvor Njor fik forbremset sig i sin Opel Corsa Rally4 og endte på en mark.

- Vi røg ud af løbet på den første prøve, hvor vi kommer ned og skal bremse ved et vinkelsving. Jeg får bremset for sent, og så ender vi i et mudderhul ude på en mark. Det er super udtur at vi udgår med alle tre biler, for vi havde lige momentum efter de første to løb i sæsonen, forklarer Mikkel Njor.


Mikkel Njors rally i Kalundborg endte inden det sådan rigtigt kom i gang. Njor udgik efter en afkørsel på første prøve, men fører stadig mesterskabet i Rally4 samlet i kraft af sine to sejre i DM1 og DM2.
(Foto: Jokum Tord Larsen)

Knækket trækaksel endte dagen for Mathias Christiansen

Ligeledes i Rally4 har Peugeot-køreren Mathias Christiansen hele tiden set fremgang, men også han måtte acceptere en exit før mål - en knækket trækaksel satte en stopper for Christiansens jagt på en podieplads.

- Det var et rally til glemmebogen, og sådan kan sporten også være. Nogle gange går det kanon, og andre gange får du et rigtig ringe løb, hvor sådan noget her sker. Vi lå til en topplacering på næstsidste prøve, da vi knækker en trækaksel på bilen. Mega uheldigt, men jeg vil gerne se det fra den lyse side og sige, at det her rally var rigtig godt.

Specielt prøven i Gammelrand var fantastisk - du skal virkelig arbejde for at finde rytmen, men når den først er der, så flyver det hele bare, lyder det fra Mathias Christiansen.


Christian Jensen/Freddy Petersen i aktion på gruset.
(Foto: Jokum Tord Larsen)

Brian Madsen Sport er tilbage i kampen i Dansk Super Rally den 26. juni, når det går løs i Esbjerg med Sydjysk Rally.

Brian Madsen Sport


Læs mere om:
  • Brian Madsen Sport
  • Kalundborg
  • 05/06/21 - Kalundborg - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: