Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Dansk Super Rally 2021 flytter til Sjælland

DM Rally 
19/05/21 

Tredje afdeling af DIF-mesterskabet i rally køres ved Kalundborg

Grundlovsdag den 5. juni køres der rally på Vestsjælland med Kalundborg og omegns Motorklub som arrangør.
 

Det gælder årets tredje runde, GLAD RALLY KALUNDBORG, der bliver ramme om endnu et skarpt opgør om point til såvel Dansk Idræts Forbunds rallymesterskab som til Dansk Automobil Sports Unions mesterskaber.
De to første af seks tællende afdelinger af DIF-mesterskabet Dansk Super Rally 2021 er kørt i Nord- og Midtjylland, men nu flytter rallyfeltet til Vestsjælland.


Kenneth Madsen fra Ruds Vedby er i en Suzuki Swift blandt de hurtigste i Dansk Super Rally 2021
(Foto: Morten Dam - autoMOTIV/specialpress)

Men hvem vinder?
Det umiddelbare svar er, at det bliver et af holdene i topklassen med flere lynhurtige 4-hjulstrukne RC2-superbiler og talentfulde kørere end nogensinde før i dansk rally.
Dertil kommer kørere i 2-hjulstrukne RC4-biler, der ligesom RC2-biler er en international klasse, foruden nationale og historiske biler fordelt i 12 vognklasser.
Feltet tæller flere rallymestre, bl.a. Kenneth Madsen fra Ruds Vedby samt Simon Vallentin fra Svinninge, der gør sig gældende i Top 10-feltet.


Simon Vallentin fra Svinninge er i en Hyundai i20 blandt topkandidaterne i Dansk Super Rally 2021
(Foto: Morten Dam - autoMOTIV/specialpress)

Syv rallyprøver og to servicepauser:
Rallyet er 225 kilometer langt inklusive 80 kilometer hastighedsprøver, som køres på fire forskellige og afspærrede asfalt- og grusveje. Undervejs bliver der to servicepauser hos Glad Trading A/S på Sydhavnsvej i Kalundborg.
For kørerne bliver det afgørende, hvem der sætter de hurtigste tider på hastighedsprøverne. Tre af disse skal gennemkøres to gange og det hele slutter af med en såkaldt Powerstage, som giver ekstra point til de fem hurtigste hold i de respektive klasser tællende til Dansk Super Rally og DASU-mesterskaberne.
Organisationen bag Glad Rally Kalundborg tæller flere end hundrede officials og hjælpere ved afviklingen af rallyet, som Grundlovsdag kommer til at præge Kalundborg og omegn.


(Foto: Morten Dam - autoMOTIV/specialpress)

Løbsleder Finn Højlund:
- Vi har i år det største og flotteste felt i mands minde med omkring 70-80 deltagere i DM 1 og DM2, så vi glæder vi os helt vildt til at byde velkommen til DM 3 med otte spændende og krævende rallyprøver på Vestsjælland. Det bliver utroligt spændende, da der alene i "kongeklassen" har været op til 13 startende biler og ligeså mange i RC4-klassen foruden bilerne i de nationale klasser med kørere som bl.a. Jacob Madsen fra Ruds Vedby og flere andre, som er klar til at tage kampen op med de langt kraftigere RC2- og RC4-biler.
- I årets to første rallyer har der tillige været stor interesse blandt tyske og svenske kørere, og vi har allerede fået henvendelser fra flere. Vi ser derfor frem til på Grundlovsdagen at byde velkommen til et flot felt og en utrolig spændende ”herredyst“ på vestsjællandske veje.


(Foto: Morten Dam - autoMOTIV/specialpress)

Kalundborg og omegns Motorklub

Morten Dam - autoMOTIV/specialpress

Læs mere om:
  • Kalundborg
  • 05/06/21 - Kalundborg - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: