Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rallycross

Ulrik Linnemann slog verdensmesteren i Rallycross

Rallycross 
06/05/21 

Weekendens RallyX Nordic løb bød på masser af action, drama og succes for nordjyske Ulrik Linnemann i kampen mod racerkørere fra hele verden.
 


(Foto: Photo-Graphic)

I weekenden gæstede Ulrik Linnemann to løb i RallyX Nordic serien på dansk grund. Han oplevede den korte vej fra succes til fiasko, da han både satte weekendens hurtigste heattid og slog den tredobbelte verdensmester Johan Kristoffersen i en semifinale, for derefter at trække sig fra løbet grundet store skader på racerbilen.


(Foto: Claus Egeberg-Gjelstrup)

Sæsonens første løb begyndte med stor modgang for teamet i træningen. En trækaksel gik i stykker og ødelagde en støddæmper. Støddæmperne er en af de vigtigste dele på en Rallycrossbil, som både udsættes for hop og skiftende underlag. Teamet overvejede stærkt at trække sig fra løbet, da det ikke var muligt at fremskaffe en ny støddæmper eller reparere den. Dog besluttede teamet at overholde deres velkendte motto: “Never give up” og køre videre med den ustabile racerbil.


(Foto: Claus Egeberg-Gjelstrup)

Det medførte store udfordringer for Ulrik, som havde sværere ved at køre sikkert og konstant. Han placerede sig på en 4. plads i feltet i de første kvalificerende heats, men en punktering i det sidste heat sendte ham tilbage på en 7. plads. Ulrik overraskede stort i semifinalen, hvor han kørte sig fra 4. startspor til at vinde semifinalen foran Johan Kristoffersen, som har vundet Verdensmesterskabet tre gange. I finalen betød hårde kampe med de andre udenlandske racerkørere at Ulrik sluttede på en 5. plads.


(Foto: Claus Egeberg-Gjelstrup)

I søndagens løb startede teamet igen ud med ulykke, da de placerede sig på en 9. plads efter en punktering. Ulrik vendte stærkt tilbage med hurtigste tid i det andet kvalificerende heat. I det tredje heat havde han en kamp med den regerende verdensmester, som sendte ham af banen og forårsagede stor skade på racerbilen. Det var ikke muligt for teamet at gøre bilen klar til semifinalen, og derfor måtte de trække sig fra resten af løbet.


(Foto: Claus Egeberg-Gjelstrup)

Ulrik har ikke ladet sig slå ud af uheldet, men sætter pris på muligheden for at udleve sin passion. “Det var dejligt at være tilbage bag rattet og mærke støtten fra sponsorer og supportere. På trods af uheld og udfordringer fik jeg bevist at jeg hører til i toppen blandt Europas bedste Rallycrosskørere” fortæller Ulrik, som i denne sæson kun gæster Rallycrossbanerne ved siden af sin deltagelse i Danmarksmesterskabet i Super GT.


(Foto: Claus Egeberg-Gjelstrup)

Linnemann Promotion


Læs mere om:
  • Ulrik Linnemann
  • Nysum
  •