Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

World Endurance Championship

Dansk jubel på Spa-Francorchamps: Nicklas Nielsen sikrede WEC-sejr med Ferrari

FIA WEC 
02/05/21 

World Endurance ChampionshipDen danske Ferrari-fabrikskører, Nicklas Nielsen, sikrede lørdag aften en overlegen klassesejr i årets første udgave af FIA World Endurance Championship på Spa-Francorchamps.
 


(Foto: Ferrari Media)

Han gjorde det i 2020, og lørdag aften sikrede danske Nicklas Nielsen så for andet år i træk en klassesejr i sekstimersløbet på Spa-Francorchamps, da han kørte sin Ferrari 488 over målstregen som den første i GTE Am-klassen.


(Foto: Ferrari Media)

Den 24-årige dansker sluttede – sammen med teamkammeraterne fra AF Corse, Alessio Rovera og Francois Perrodo – med et forspring på solide 44 sekunder foran de nærmeste konkurrenter. Trekløveret har således indtaget toppen af stillingen i kampen om det prestigefyldte VM-trofæ.


(Foto: Ferrari Media)

– Man kan jo ikke simpelthen ønske sig en bedre start på WEC-sæsonen! Vi blev godt nok udfordret i kvalifikationen, hvor farten kun rakte til en femteplads, men vores forberedelser tydede på, at vi havde en god løbsfart, og dét viste sig at holde stik. Bilen var fantastisk, og teamet leverede varen i pitlane.


(Foto: Ferrari Media)

Perrodo lavede en stærk start og fik hurtigt kæmpet os op i toppen af feltet, og efter Alessio (Rovera, red.) havde taget føringen, blev vi ved med at udbygge forspringet. Der var pres på, da jeg overtog bilen, for selvom vi havde en overlegen føring, kunne vi hurtigt tabe det hele på en safetycar. I sidste ende lykkedes det for os at køre den i mål, og det er suverænt at kunne tage hjem fra årets første afdeling med en føring i mesterskabet, lyder det fra Nicklas Nielsen.


(Foto: Ferrari Media)

Næste afdeling af FIA World Endurance Championship afvikles den 11.-13. juni på Formel 1-banen Portimao ved den portugisiske Algarve-kyst. Inden da skal Nicklas Nielsen i aktion på franske Paul Ricard, når han sammen med italienske Pier Guidi og franske Côme Ledogar stiller op til 1.000-kilometersløbet den 28.-30. maj.

Nicklas Nielsen Racing

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Nicklas Nielsen
  • Spa-Francorchamps
  • 01/05/21 - Spa-Francorchamps - FIA WEC - FIA VM
  •      ASETEK SIMSPORTS