Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

World Endurance Championship

Nicklas Nielsen på Spa-Franchorchamps: Skal forsvare WEC-titel med Ferrari

FIA WEC 
30/04/21 

World Endurance ChampionshipDen danske Ferrari-fabrikskører, Nicklas Nielsen, skal forsvare sin VM-titel i FIA World Endurance Championship, som skydes i gang den kommende weekend på Spa-Francorchamps.
 

Nicklas Nielsen vandt sidste år det prestigefyldte GTE Am-titeltrofæ i det officielle verdensmesterskab i sportsvogne, FIA World Endurance Championship, og i år vil den 24-årige Ferrari-fabrikskører gøre det igen. Danskeren stiller igen op for det italienske fabriksteam AF Corse sammen med franske Francois Perrodo, mens italienske Alessio Rovera er ny i bilen. Trekløveret deltog tidligere på ugen i den officielle WEC Prologue, som er en todages test forud for sæsonpremieren.


(Foto: Ferrari Media)

– Vores forberedelser gik som forventet, og vi kom godt igennem programmet. Alle teams gemmer lidt på farten op til premieren, så det er svært at sige, hvor hurtige vi egentlig er i forhold til vores konkurrenter. Men i vores egen garage er vi tilfredse, og jeg har selv en rigtig god fornemmelse. Vi glæder os alle sammen til at få skudt gang i en ny sæson. Jeg tror, at vi bliver rigtig hurtige, og dén følelse gør det naturligvis kun endnu mere spændende, lyder det fra Nicklas Nielsen.


(Foto: Ferrari Media)

– Jeg er vildt glad for at have fået en ny chance i verdens mest udfordrende sportsvognsserie samt ikke mindst muligheden for at forsvare min 2020-titel. Udover at vende tilbage til en perlerække af legendariske racerbaner betyder det også, at jeg sammen med mit hold er sikret en plads i 2021-udgaven af 24-timers Le Mans, hvor vi endte på podiet sidste år og naturligvis igen går efter en klassesejr.

2021-udgaven af FIA World Endurance Championship bliver afviklet over seks afdelinger, startende med weekendens sekstimersløb på Spa-Francorchamps. Hele 35 biler stiller op til sæsonpremieren, hvoraf Nielsen, Perrodo og Rovera har 12 biler at kæmpe imod i GTE Am-klassen. Programmet blev skudt i gang med officielle træningssessions torsdag, og træningen fortsætter fredag, hvor der også afvikles kvalifikation. Løbet flages grønt lørdag klokken 13.30 og transmitteres live på Eurosport, Motorsport.TV samt på den officielle WEC-app. Løbet sendes også på TV 2 SPORT lørdag aften klokken 23.30.


(Foto: Ferrari Media)

FIA WORLD ENDURANCE CHAMPIONSHIP
TIDSPLAN – SPA-FRANCORCHAMPS


Fredag 30. april
09.30 – Træning #2 (90 min)
14.00 – Træning #3 (60 min)
18.20 – Kvalifikation (10 min)

Lørdag 1. maj
13.30 – RACE (6 timer)

Følg med LIVE: Eurosport, Motorsport.TV, WEC App

Nicklas Nielsen Racing

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Nicklas Nielsen
  • Spa-Francorchamps
  • 01/05/21 - Spa-Francorchamps - FIA WEC - FIA VM
  •      ASETEK SIMSPORTS