Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

World Endurance Championship

Jan Magnussen klar til VM-kamp med High Class Racing

FIA WEC 
30/04/21 

World Endurance ChampionshipJan Magnussen debuterer den kommende weekend for High Class Racing i et fuldt dansk LMP2-setup, som skal forsøge at kæmpe om VM-titlen i FIA World Endurance Championship.
 


(Foto: Christian Vermeulen)

Jan Magnussen stiller til august op til 24-timersløbet på Le Mans sammen med Kevin Magnussen og Anders Fjordbach i et nyligt annonceret setup. Inden da skal den flerdobbelte vinder af blandt andet Le Mans, Sebring og det amerikanske sportsvognsmesterskab imidlertid i kamp for High Class Racing i FIA World Endurance Championship, som skydes i gang på Spa-Francorchamps den kommende weekend.


(Foto: Christian Vermeulen)

Magnussen stiller op sammen med Anders Fjordbach og en tredje dansker, Dennis Andersen, hvilket giver et fuldt dansk setup i det prestigefyldte verdensmesterskab. Det er første gang siden en Le Mans-opgave for Audi i 2004, at Jan Magnussen kører en prototype i VM-serien, og efter to dages officiel test på den belgiske Formel 1-bane har den 47-årige racerkører har store forventninger til den kommende weekend.


(Foto: Christian Vermeulen)

– Vi har haft to gode testdage på Spa-Francorchamps, hvor vi ganske vist startede ud med at mangle noget fart i forhold til flere af vores konkurrenter, men til gengæld fik noget godt ud af de ændringer, vi lavede. Vi var hurtigere, da vi sluttede, end da vi begyndte, og vi har tre træningssessions til at arbejde videre med bilen, så jeg er ret positiv. Både Anders (Fjordbach, red.) og Dennis (Andersen, red.) kender både bilen og teamet, mens jeg er den nye på holdet. Jeg har fået et rigtig godt indtryk af teamet, som har taget rigtig godt imod mig, og så er det bare fantastisk at være tilbage i en racerbil. LMP2-raceren har meget mere power og downforce end de GT-biler, som jeg har været vant til at køre, og at starte sæsonen på så fantastisk en racerbane som Spa-Francorchamps er jo herligt. Jeg glæder mig vildt til at komme i gang, lyder det fra Jan Magnussen.


(Foto: Christian Vermeulen)

2021-udgaven af FIA World Endurance Championship bliver afviklet over seks afdelinger, startende med weekendens sekstimersløb på Spa-Francorchamps. Hele 35 biler stiller op til sæsonpremieren, og Magnussen, Fjordbach og Andersen har 13 konkurrenter at kæmpe imod i den store LMP2-klasse. Begivenheden blev skudt i gang med officielle træningssessions torsdag, og træningen fortsætter fredag, hvor der også afvikles kvalifikation. Løbet flages grønt lørdag klokken 13.30 og kan følges live på Eurosport, Motorsport.TV samt på den officielle WEC-app. Løbet sendes også på TV 2 SPORT lørdag aften klokken 23.30.


(Foto: Christian Vermeulen)

FIA WORLD ENDURANCE CHAMPIONSHIP
TIDSPLAN – SPA-FRANCORCHAMPS

Fredag 30. april

09.30 – Træning #2 (90 min)
14.00 – Træning #3 (60 min)
18.40 – Kvalifikation (10 min)

Lørdag 1. maj
13.30 – RACE (6 timer)

Følg med LIVE: Eurosport, Motorsport.TV, WEC App

Jan Magnussen Racing

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Anders Fjordbach
  • Dennis Andersen
  • Jan Magnussen
  • High Class Racing
  • Spa-Francorchamps
  • 01/05/21 - Spa-Francorchamps - FIA WEC - FIA VM
  •      ASETEK SIMSPORTS