Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Bøgeskov i Himmerland

DM Rally 
20/04/21 

Det blev desværre ikke til den helt store succes og jubel i teamet, da Søren og Erik Bøgeskov i weekenden stillede til start til FTZ Rally Himmerland 2021.
 

Bilen kørte som ventet rigtig godt og undervognen passede godt til de snoede og kuperede veje. Dog var to af dagens 10 hastighedsprøver på selve Nysumbanen, hvor der skulle køres 5 omgange hver gang. Så hele 10 omgange på det der er en rallycross/folkeracebane, hvilket ikke passer ikke ret godt til en forhjulstrækker som Volvoen. Men Søren og Erik nåede kun at køre Nysumbanen en gang.

For på prøve 3, som var en hurtig gennemgående prøve, opstod der problemer med koblingen. Pludselig under nedbremsning fra høj fart for enden af et stykke grus, gik koblingspedalen simpelthen i bund uden at aktivere koblingen. Så Søren måtte derfor trille ud af prøven og opgive at forsætte.

Da bilen havde stået et stykke tid, kunne den pludselig koble ud igen, men det virkede ikke optimalt, og Søren og Erik kunne desværre ikke forstætte. De kørte tilbage til servicepladsen og mekanikerne og Søren, kunne ikke umiddelbart se, hvad der var galt. Koblingen på en Volvo 850 som Sørens, er hydraulisk betjent og fejlen ligger tilsyneladende ved udrykkerlejet.

Søren tjekkede resten af bilen igennem og opdagede, at der var lidt udløben væske i bunden ved pedalerne og kunne se, at der dryppede bremsevæske ud af hovedcylinderen til de bagerste bremser. Hovedcylinderen var helt ny og af anerkendt fabrikat og det burde ikke allerede ske efter så kilometers kørsel. Men godt at Søren opdagede det og de fik stoppet i tide. Et totalt bremsesvigt på de hurtige hastighedsprøver, der skulle køres senere på dagen, ville have kunnet få fatale konsekvenser.

Nu skal Søren bruge lidt tid på værkstedet, have gearkassen pillet af, fikset kobling og skiftet hovedcylinder og så håber han ellers på, at få den nye motor klar til næste rally, som skal køres 15. maj 2021 omkring Stoholm syd for Skive.

Bøgeskov Motorsport


Læs mere om:
  • Himmerland
  • 17/04/21 - Himmerland - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: