Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

God sæsonstart for Boisen Motorsport

DM Rally 
19/04/21 

Teamet startede DM-sæsonen i rally med gode resultater for begge biler
 

Lørdag d. 17. april blev første afdeling af danmarksmesterskabet i rally kørt omkring Hobro med serviceplads ved Nysumbanen. Inden løbet havde teamet kun haft mulighed for at deltage i en enkelt test, hvor aprilvejret desværre viste sig fra sin værste side med både sne og regn. Derfor havde teamet ikke for alvor fået rusten banken af efter vinterpausen og samtidig var samarbejdet mellem kørere og co-drivere heller ikke blevet pudset af.

Startfeltet til årets første afdeling af danmarksmesterskabet var stærkere end det har været i mange år, så der var lagt op til en hård kamp om placeringerne.


Martin Johansen og Dan Johannsen kæmper om sekunderne

Martin Johansen har i år Dan Johannsen med som co-driver i teamets Peugeot 208 R5. ”På prøve 1 skulle vi lige have rusten banket af, men samarbejdet mellem Dan og jeg var lynhurtigt på toppen og derefter gik det super godt” fortæller Martin Johansen og fortsætter: ”På løbets tredjesidste prøve kører en af vores konkurrenter desværre voldsomt af og vi stopper op, for at hjælpe dem så godt vi kan, indtil der kommer professionel hjælp. Vi er selvfølgelig mærkede af den voldsomme ulykke og det sætter sit præg på løbets to sidste prøver.”

Martin og Dan slutter løbet på en generel femteplads, hvilket teamet er rigtig godt tilfreds med i sådan et stærkt startfelt.

I teamets BMW havde Kim Boisen også fået ny co-driver med, nemlig datteren Emilie Boisen. Emilie har ikke tidligere kørt rally, så derfor var der naturligt spænding på op til løbet hos både far og datter. Men Emilie havde forberedt sig rigtig godt til løbet og hun præsterede over al forventning. ”Jeg er virkelig stolt af Emilie. Hun klarede det super godt hele dagen og de par fejl hun lavede er også sket for co-drivere med mange års erfaring.” fortæller Kim Boisen.


Kim Boisen og Emilie Boisen ”flat out” på Nysumbanen

Rent sportsligt kunne Kim Boisen godt mærke, at der manglede et opvarmningsløb i Tyskland, som teamet plejer at kører. Men trods manglen på et opvarmningsløb og med en ny co-driver i bilen slutter Kim og Emilie Boisen på en flot førsteplads i klassen, hvilket teamet er meget stolt af.

Alt i alt blev det en rigtig god dag for teamet med gode resultater og optimisme frem mod de næste løb efter at rusten er banket af og samarbejdet mellem kører og co-driver er optimeret.

Næste afdeling af DM køres lørdag d. 15. april ved Stoholm.

Vi ses derude…

Boisen Motorsport


Læs mere om:
  • Dan Johannsen
  • Kim Boisen
  • Martin Johansen
  • Himmerland
  • 17/04/21 - Himmerland - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: