Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Marco Gersager: ”Det er gået over al forventning”

DM Rally 
18/04/21 

Lørdag skulle Marco Gersager prøve noget, han ikke tidligere havde prøvet i sin rallykarriere. At sidde bag rattet en firhjulstrukket rallybil i et DM-løb. Og det gik godt i den hurtige Skoda Fabia R5.
 

”Det har været skide sjovt, og jeg synes, at det er gået over al forventning,” siger Marco Gersager efter sammen med Carina Møller at være sluttet løbet på en placering som nummer syv – dels i klassen, dels i generalklassementet.

”Det er altid svært, når man skal starte i en ny klasse. Hvor ligger man henne i feltet? Kan man følge med? Det er nogle af de spørgsmål, jeg havde til mig selv før Rally Himmerland.”


Det blev til en syvendeplads generelt for Marco Gersager og Carina Møller, da de indledte rallysæsonen i deres nye Skoda Fabia R5.

Årets første DM-rally havde ti hastighedsprøver, hvoraf de ni blev afviklet. På alle hastighedsprøver satte Marco Gersager og Carina Møller tider, der bragte dem i top 10.

”Vi kører med helt i top på Nysumbanen, hvor vi begge gange slutter som nummer to, og jeg synes, at vi er godt med generelt,” vurderer Marco Gersager. ”Vi slutter et lille minut efter Kristian Poulsen, som vinder, og målt pr. kilometer hastighedsprøve er vi under et sekund langsommere end Kristian, som kender sin bil.”

”Det synes jeg er mere end godkendt i en ny bil og i en ny klasse, og det er længe siden, at jeg har været ude at køre landevejsprøver, så det har været over al forventning.”

Marco Gersager erkender også, at der endnu er et stykke vej til, at han kan udnytte sin nye rallybil optimalt.

”Denne her bil kan så meget mere,” siger han. ”Det er jo lige før, at når man bremser, tænker man Det er alt for sent, og så har man alligevel bremset alt for tidligt. Lørdagens resultat var en god blanding af, at jeg var rusten, og at jeg har meget at lære med.”

”Carina og jeg skal også have finpudset vores samarbejde omkring noterne. Carina har ikke længere den tid til at sige det, som vi har været vant til før, for nu kommer vi lige pludseligt hurtigt til svingene.”

Næste opgave for Marco Gersager og Carina Møller bliver anden afdeling af DM, som køres den 15. maj i området mellem Viborg og Skive. Billedtekst: Det blev til en syvendeplads generelt for Marco Gersager og Carina Møller, da de indledte rallysæsonen i deres nye Skoda Fabia R5.

GM Motorsport


Læs mere om:
  • Carina V. Møller
  • Marco Gersager
  • Himmerland
  • 17/04/21 - Himmerland - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: