Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

European Digital Motorsport Cup

Så skydes første udgave af European Digital Motorsport Cup i gang!

EDMC 
11/03/21 

Den første udgave af European Digital Motorsport Cup skydes i gang på søndag – med danske arrangører!
 

Det sker den 14. marts, når European Digital Motorsport Cup, EDMC, bringer de bedste nationale racerkørere fra både den virkelige verden og den digitale motorsport sammen for at kæmpe for de nationale farver.

EDMC er et samarbejde mellem en række officielle motorsportsforbund, herunder Danmarks DASU. I samarbejde med det tyske, polske, irske og svenske forbund deltager kørere fra i alt syv nationer om at sikre sig det første europæiske trofæ i digital motorsport.

De fem nationale forbund har sammen udbudt afviklingen af EDMC, og det er danske Esport Racing (ESR), der også står bag den danske DM-serie, Porsche Esports Carrera Cup, der afvikler EDMC.

“Samarbejdet med motorsportsorganisationer på tværs af landegrænser har længe været et mål for ESR. Jeg er derfor glad for at ESR sammen med DASU har kunnet tage førertrøjen og arrangere den første udgave af European Digital Motorsport Cup nogensinde,” siger Thor Qualmann fra Esport Racing.

Med EDMC vil de fem arrangørers nationale mestre mødes med de bedste racerkørere i Europa, de vil repræsentere deres forbund og optræde i og forsvare de nationale farver på den helt store scene inden for digital motorsport.

”Det er ikke nyt, at racerkørere optræder i deres lands farver – det så vi i FIA Motorsport Games 2019, hvor også Danmark deltog. Det nye er, at det er flere nationer på tværs af Skandinavien og Europa, der arbejder sammen om EDMC – og dette er blot første udgave. Vi forventer det vokser sig endnu større i årene der kommer,” siger Bo Skovfoged, Dansk Automobil Sports Union.

Det nye samarbejde mellem de europæiske nationer sætter på ny fokus på digital motorsport som en ny og spændende sportsgren, der drives på højeste plan og giver udøverne lige muligheder for at deltage og vinde, samtidig med at barrieren for at deltage i motorsporten sænkes markant. Selvom alle i princippet kan køre sig til deltagelse i EDMC, er det dog kun de bedste nationale kørere fra de deltagende nationer, der kommer med på gridden for at kæmpe om EDMC-trofæet.

Hvert deltagende forbund nominerer maksimalt seks teams á to kørere. Disse teams skal deltage i et 120-minutters race på den legendariske bane Spa-Francorchamps i racersimulatoren iRacing. Når nationerne tørner sammen, sker det i ens Dallara LMP2-racere. Når alle biler er ens, sættes der i høj grad fokus på kørernes evner og strategiske overblik.

Ud over arrangørlandene Danmark, Tyskland, Polen, Irland og Sverige deltager også Norge og Island i denne første udgave af European Digital Motorsport Cup. Kørerne fra de deltagende nationer bliver offentliggjort kort før løbet.

Træning, kvalifikation og selve løbet bliver vist live på YouTube. Løbet køres lørdag den 14. marts klokken 13.00.

Se teaser for EDMC her:

Bo Skovfoged


Læs mere om:
  • Spa-Francorchamps
  • 14/03/21 - Spa-Francorchamps - EDMC
  •