Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Sebastian Vettel: Jeg var klar til at stoppe..!!

Formel 1 
04/03/21 

Efter hvad man kan betegne som en regulær fyring fra Ferrari, har den tidligere 4-dobbelte Formel 1 verdensmester udtalt sig om sin situation i tiden efter.
 

Sebastian Vettel gav for nylig et interview til flere medier. Her indrømmede Vettel for først gang efter ”fyringen” fra Ferrari, at han alvorligt tænkte på, at stoppe helt som aktiv kører i Formel1 og motorsport i det hele taget. Men skæbnen ville, at netop Sebastian Vettels hårdeste konkurrent og evige rival Lewis Hamilton var manden som fik ham på andre og bedre tanker netop i den hårde tid!


Aston Martin vender tilbage til Formel 1.
(Foto: Aston Martin)

”Da jeg tilsyneladende ikke havde nogen fremtid hos Ferrari, dukkede spørgsmålet op: Hvad skal jeg lave i 2021 ?? Da alle attraktive sæder allerede var besat, var det tid til at tænke på fremtiden. I den periode var min eneste tanke: Jeg stopper i Formel 1!”

Så skete der pludselig noget! Red Bull fyrede Alex Albon og ansatte i stedet for Sergio Perez… Lawrence Stroll købte stort ind hos Aston Martin og forvandlede Racing Point til Aston Martin. Stroll junior Lance flyttede naturligvis med far og pludselig manglede teamet en kører !! Sebastian Vettel har altid haft gode forbindelser til Mercedes teamchef Toto Wolff og da Aston Martin indtil videre kører med Mercedes-power var muligheden for et forholdsvis godt sæde nu til stede og kort efter en realitet.


Sebastian Vettel og Lance Stroll.
(Foto: Aston Martin)

Inden da gjorde Vettel sig nogle tanker: ” I mere end 10 år har Formel 1 været omdrejningspunktet i mit liv, men der er trods alt andre og mere vigtige ting i livet! Jeg er i mellemtiden blevet 33 år, er blevet gift og er far til tre børn. Indrømmet familien betyder mere og mere. Men så kom henvendelsen fra det nye team Aston Martin (en lille indskydelse for egen regning: Er Aston Martin stort set ikke Racing Point i ”nye klæder” ?? ). Det glædede mig, det bliver godt med et nyt team, en anden bil og nye spændende medarbejdere!”

Interessant er det i samme interview, at Vettel fortæller, at netop hans evige rival og til tider hårde konkurrent Lewis Hamilton, var den der meldte sig først til Vettel, efter det noget uskønne farvel til Ferrari.
”Lewis ringede til mig og vi havde flere samtaler og vi holdt løbende kontakt. Lewis opfordrede mig igen og igen til at fortsætte i Formel 1!”


Aston Martin vender tilbage til Formel 1.
(Foto: Aston Martin)

Da Lewis Hamilton sikrede sig sin syvende VM-titel i Istanbul, var Sebastian Vettel den første til at gratulere. Det viser den store respekt der hersker mellem de to kørere… ”Jeg havde flere grunde til at lykønske Lewis med den store triumf, Lewis har nok haft en grund til at bekymre sig om mig..!” bemærker den fyrede Ferrari-kører Sebastian Vettel.

Efterfølgende har flere insidere undret sig om Sebastian Vettel har fortalt Lewis Hamilton om forholdene hos ”La Scuderia Ferrari”. Det er ingen hemmelighed, Lewis Hamilton på et tidspunkt ytrede ønske om en dag, at køre for Ferrari. Men trods samtaler i sommeren 2019 udtaler Hamilton: ”Jeg er ikke sikker på, om vores værdier passer sammen”..! Det er vel et oplagt Nej ..?


Aston Martin vender tilbage til Formel 1.
(Foto: Aston Martin)

Som sæsonen 2020 skred frem har mange Vettel-fans undret sig over om, Sebastian Vettel ikke fik samme gode materiel som den nye Ferrari-komet Charles Leclerc. Ind imellem har frustrerede udtalelser fra Vettel da også givet ”benzin til bålet”! Derfor er spørgsmålet oplagt til Vettel, som svarer: ”Teoretisk kører vi naturligvis to forskellige biler alt efter vores opsætning, men i bund grund er de jo ens. Lad mig sige det sådan: Selvfølgelig har vi samme udgangspunkt/ materiel. Jeg havde stor tillid til mine folk i pitten og jeg ønsker ikke efterfølgende ”mudderkastning”!

Det bliver spændende at følge Vettel og co. i Aston Martin. Efter de seneste billeder og interviews virker ”den gamle mester” glad og oplagt igen.


(Video: Aston Martin)

Them

Læs mere om:
  • Sebastian Vettel
  •