Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Anmeldelser af bøger, spil, CD'er, m.m.

Motorsporten.dk´s julegaveservice

Anmeldelser 
11/12/20 

Dansk motorsport har gennem årene ”sat” en del vigtige milepæle f. eks. Ole Olsens og dansk speedways første VM i 1971, Tom Belsø første dansker i formel 1 1974, Jens Winther Sr. gennemførte i 1986 Le Mans som første dansker, 1987 Jan Magnussen vinder sit første VM i Go kart, 1990 John Nielsen vinder Le Mans, Tom Kristensen grundlægger sin Le Mans-rekord i 1997, 1998 Jan Magnussen scorer Danmarks første F1-point, 2014 debuterer Kevin Magnussen i Formel 1 med en andenplads i sit første Grand Prix… og der er mange, mange flere.
 

En af de allerstørste og måske allervigtigste skal vi 60 år tilbage for at finde. Det år anlagde nogle driftige mennesker en racerbane i en lille grusgrav (meget) tæt på Roskilde.


Roskilde Ring tager form.

I starten naturligt nok en grusbane som dog snart blev asfalteret og i 1957 blev banen udvidet til 1400 meter og blev hurtigt om ikke den vigtigste bane i Norden, så i hvert fald en af dem.

Roskilde Ring som det handler om fik med årene flere og flere løb i international klasse bl.a. Formel 2 og i 1961 og 1962 sågar F1 Grand Prix´er, dog ikke VM-løb, men med tidens allerstørste stjerner: Jim Clark, Stirling Moss, Jack Brabham, Denny Hulme, Graham Hill, John Surtees, Innes Ireland…. Navne som kan give de ældste F1-fans julelys i øjnene. Så store stjerner, at det ville svare til, at Hamilton, Rosberg, Vettel, Raikkonen, Massa med flere stillede til start på en dansk bane! Lidt af et scoop af Roskilde Ring og de driftige folk bag.

Alt det her og historierne om andre store internationale løb, samt alle de danske mesterskabsløb på både 2, 3 og 4 hjul kan man læse om i Carsten Frimodts første del af Roskilde Ring - På to og fire hjul - 1955-62.

Det er en ordentlig sag på næsten 350 sider og over 900 billeder! Der er historier om alle de bil- og motorcykler klasser der har kørt på denne efter tidens forhold fantastiske bane, hvor der flere gange blev kørt race for omkring 40.000 tilskuere, det svarer vel nutidigt til en ret god sæson totalt på Jyllands Ringen !

Carsten Frimodt har gjort det igen ! Skrevet en rigtig god bog om guldalderen i dansk motorsport… og det er kun begyndelsen… som det ses af overskriften omhandler denne bog om perioden fra 1955 – 1962 ! Banen lukkede desværre i 1968 på grund af støjproblemer.

Jeg kan varmt anbefale bogen, som omhandler en meget spændende periode i dansk motorsport og oplevelsen er ekstra god på grund af de mere end 900 billeder, som giver et godt indtryk af den spænding, dramatik og entusiasme som Roskilde Ring og tiden var kendt for. Desværre har jeg kun haft fornøjelsen af ét besøg på ”Ringen” , det var kort før lukketid.
Det er ikke uden grund at man i Roskilde kalder sig ”Home of Danish Motorsport”… !! Tænk bare på 3 generationer Jens Winther, Jan Magnussen, Jason Watt, Kevin Magnussen m. fl.

Bogen er på 344 sider med over 900 billeder og er hardcover/ indbundet. Prisen er 348.- og kan købes direkte på forlaget www.veterania.dk.

Hos forlaget Veterania kan man også købe Carsten Frimodts andre udgivelser bl.a. ”De tre Racermusketerer” om tre de danskere: Jens Chr. Legarth, Jørgen Ellekær og Hartvig ”Cognac” Conradsen, der som nogle af de første ”drog ud” og ”Skandinavisk Racerelite” om de tre stortalenter: svenskerne Ronnie Peterson, Reine Wissell og danske Ole Vejlund.


Roskilde Ring - På to og fire hjul - Del 1: 1955-62
(Foto: veterania.dk)

Them
 ASETEK SIMSPORTS