Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

FIA Formula 2

Christian Lundgaard klar til finaleløbet i Formel 2

FIA Formula 2 
04/12/20 

Christian Lundgaard stiller i weekenden til start i finaleløbet i Formel 2, der afvikles på et nyt og lynhurtigt layout af banen i Bahrain. Her skal Christian Lundgaard forsøge at forbedre den nuværende sjetteplads i mesterskabet, den laveste placering han har haft siden sæsonen startede.
 

Christian Lundgaards sæson har desværre, som i sidste weekend, været påvirket af uheldige løb lørdag, hvor episoder udenfor hans kontrol, blandt andet frontvinge kørt af, motorfejl, påkørsel i starten, knækket roll-bar, har ødelagt hans weekender, så han ikke kun har mistet point lørdag, men også har startet langt nede i feltet i søndagens løb.


Christian Lundgaard klar til finaleløbet i Formel 2.
(Foto: Getty Images)

I denne weekend køres der igen i Bahrain, men i forhold til afdelingen i sidste weekend, er banens layout ændret betydeligt, så de mange svingkombinationer i banens midtersektion er fjernet. Det betyder, at banens længde er ændret fra 5,4 km. til kun 3,5 km. og den kommer reelt kun til at bestå af 3 sving, hvor der skal bremses hårdt ind i. Resten er hurtige svingkombinationer eller langsider. Ingen teams eller kørere har kørt på banen med dette layout. Desuden er sidste weekends dækvalg ændret fra kombinationen af medium og hard til soft og hard, så der er masser af nye og store udfordringer, der skal tackles.

Formel 2 føres med 205 point af tyske Mick Schumacher, søn af den 7-dobbelte Formel 1 verdensmester Michael Schumacher. Mick Schumacher, der næste år skal køre Formel 1 for Haas, kan Lundgaard desværre ikke længere nå i mesterskabet. Teoretisk er det stadig muligt for Lundgaard at opnå en andenplads i mesterskabet, men det mere realistiske mål er tredjepladsen, der i øjeblikket besiddes af Nikita Mazepin, der også næste år skal køre Formel 1 for Haas. Lundgaard har på sjettepladsen kun 13 point op til Mazepin på tredjepladsen, men med hele 48 point som en teoretisk mulig maksimum score er der fortsat masser at køre om.

"Det bliver rigtig spændende at komme ud på den nye "oval" bane eller hvad man skal kalde den" fortæller Christian Lundgaard med et smil. "Vi gik banen rundt torsdag og det nye stykke har lidt højdeforskelle og det ser fedt ud. Jeg tror kvalifikationen kan blive mere fed end løbene. Der er stadig en usikkerhed om, om vi kommer til at kunne overhale hinanden eller om vi kommer til at ligge i en lang række biler, hvor alle har DRS, men ikke kan overhale. Men jeg tror, at de soft-dæk vi skal køre med i weekenden kommer til at give en stor udfordring. Alle sving er nærmest højre sving, så venstre hjulpar bliver hårdt presset og sidste weekend var banen hård ved dækkene. Så det bliver interessant, men også rigtig svært. Men jeg glæder mig og sætter alt ind på, at få en bedre weekend end sidste weekend".

Fakta om Formel 2

Stilling i Formel 2 efter 11. afdeling
1. Mick Schumacher, Prema Racing #22, 205 point
2. Callum Illot, Uni-Virtuosi Racing #4, 191 point
3. Nikita Mazepin, Hitech Grand Prix #24, 162 point
4. Robert Shwartzman, Prema Racing #21, 159 point
5. Yuki Tsunoda, Carlin #7, 157 point
6. Christian Lundgaard, ART Grand Prix #6, 149 point

Tidsskema for 12. afdeling af Formel 2
Træning, fredag kl. 13.05-13.50
Kvalifikation, fredag kl. 16.45-17.15
Hovedløb 48 omgange med tvunget dækskifte, lørdag kl. 13.10-14.10
Sprintløb 34 omgange, søndag kl. 13.20-14.05

Pointfordeling i Formel 2
I kvalifikation gives point til Pole Position: 4
I hovedløbet gives point til top ti: 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1 + 2 point til køreren i top ti med hurtigste omgang.
I sprintløbet gives point til top otte: 15-12-10-8-6-4-2-1 + 2 point til køreren i top ti med hurtigste omgang.

Resterende løbskalender
12: 4-6/12 Bahrain (ydre bane-layout)

Formel 2 kan følges live på den officielle F1 TV App eller på TV3 Sport.

Lundgaard Racing Press

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christian Lundgaard
  • Sakhir
  • 06/12/20 - Sakhir - FIA Formula 2
  •      ASETEK SIMSPORTS