Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

GT World Challenge Endurance

Mikkel O. Pedersen: ”Jeg er tilfreds med min indsats”

GT World Challenge
Endurance 

17/11/20 

Struer-køreren var hurtigste mand i Dinamic Motorsports Porsche på Paul Ricard
 

For Mikkel O. Pedersen sluttede den kraftigt afkortede sæson i det sydfranske. På Formel 1-banen Paul Ricard udenfor Marseilles var han sammen med sine to teamkammerater Andrea Rizzoli og Adrien de Leener med til at køre Dinamic Motorsports Porsche 911 GT3 R frem til en sjetteplads i det seks timer lange løb.


Mikkel O. Pedersen startede i Dinamic Motorsports bil og fik den kørt mere end ti pladser frem i den første af de seks timer, løbet varede.
(Foto: Patrick Hecq)

”Set over hele sæsonen er jeg tilfreds med min egen indsats,” siger racerkøreren fra Struer, ”men som racerkører er man aldrig helt tilfreds, med mindre man står øverst på podiet med den største pokal. Det er kun blevet til en pokal i år – for en tredjeplads på Imola – det har været højdepunktet for mig. Men det har også været en helt anden verden for mig i år.”

Efter tre sæsoner i 30 minutters-løb i Porsche Supercuppen i helt identiske biler har 2020-sæsonen budt på løb i – stadigvæk – en Porsche i langdistanceløb mod vidt forskellige konkurrenter i GT World Challenge Europe.

”Når vi kører i et mesterskab med forskellige biler, er der baner, som passer bedre til nogen biler end andre, og Paul Ricard, som vi afsluttede sæsonen på, passede ikke til Porschen,” siger Mikkel O. Pedersen. ”Paul Ricard har en langside på 1,8 kilometer. Her tabte vi et halvt sekund i forhold til den anden Porsche, og det havde vi slet ikke regnet med. I vores bil nåede vi op på 269 km/t, men når andre biler blev målt til 285 km/, følte man pludselig, at man holdt stille.”


Sekstimersløbet på den sydfranske Paul Ricard-bane gav ekstra udfordringer, da mørket faldt på.
(Foto: Dirk Bogaerts)

”Jeg er sjældent sur, når jeg sidder i en racerbil, men det var jeg. Selv om jeg gjorde alt, hvad jeg kunne på den øvrige del af banen, mistede jeg 4-5 tiendedele på langsiden. Jeg kunne se, at konkurrenter nærmede sig bagfra, gik forbi og så kunne jeg ikke følge dem.”

Helt sur var Mikkel O. Pedersen dog ikke efter sæsonafslutningen og sit første løb på den legendariske Paul Ricard-bane.

”Det er ikke meget køretid, jeg har fået i bilen efter to løb, hvor vi måtte udgå før tid, men jeg har fået bilen mere og mere ind under huden, og jeg er blevet mere dus med den, og ligesom ved de fire forudgående løb var jeg hurtigste kører i vores bil,” siger Mikkel O. Pedersen.

”Dinamic Motorsport har haft to biler med i løbsserien, hvor jeg har kørt min bil sammen med Andrea og Adrien, der ligesom mig også er sølvkørere. Den anden er blevet kørt af Matteo Cairoli, Christian Engelhart og Sven Müller, som alle har status af guldkørere. Målt på omgangstider endte jeg med at være hurtigere end Sven Müller, og det er jeg ovenud tilfreds med.”

Mikkel O. Pedersen


Læs mere om:
  • Mikkel O. Pedersen
  • Dinamic Motorsport
  • Paul Ricard
  • 15/11/20 - Paul Ricard - GT World Challenge Endurance
  •      ASETEK SIMSPORTS