Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

World Endurance Championship

Dansk sejr - Michael Christensen vinder sidste VM afdeling - Bliver nummer tre i VM

FIA WEC 
15/11/20 

World Endurance ChampionshipEfter en sæson med masser af modgang sluttede Michael Christensen og hans holdkammerat Kevin Estre sæsonen med at dominere og vinde ottende og sidste afdeling af årets VM, der blev afviklet som et 8 timers løb i Bahrain og sluttede lørdag aften dansk tid.
 

Duoen førte nærmest løbet fra start og gennem samtlige otte timer og sejren rykkede dem op på tredjepladsen i VM i GTE-Pro klassen.

Verdensmesterskabet blev vundet af de to danskere Nicki Thiim og Marco Sørensen, der sluttede løbet på femtepladsen i deres Aston Martin.

De to Porsche fabrikskørere Michael Christensen og franske Kevin Estre havde fredag taget pole position i deres Porsche 911 RSR. Og da starten til otte timers løbet gik i Bahrain lørdag, med Estre bag rattet, blev førstepladsen forsvaret og Estre tog føringen. Herfra udbyggede Christensen og Estre føringen løbet igennem og kunne dermed tage årets anden sejr i VM og den sjette podieplacering.

Men uheld med bilen ved seneste løb på Le Mans kostede dyrt for de forsvarende verdensmestre. Her fik de kun et enkelt point efter at have holdt i pit i mere end en halv time om natten. Og med 50 point til den vindende bil på Le Mans var muligheden for at genvinde VM udspillet. Christensen og Estre sluttede på tredjepladsen i VM, 24 point efter Nicki Thiim og Marco Sørensen i Aston Martin.

"Denne sæson har virkelig budt på megen modgang og jeg har virkelig været træt af det" fortæller Michael Christensen fra Bahrain. "Så den her sejr er bare den perfekte måde, at slutte sæsonen på og jeg er super glad for teamet, Estre og selvfølgelig mig selv. Jeg synes, vi har kørt en stærk sæson. De dårligste placeringer vi har opnået i løb uden problemer er andenpladser, men vores problem med bilen på Le Mans var rigtig skidt for vores VM chance.

Så det betyder meget, at slutte sæsonen af med sådan en sejr, hvor alt kører efter planen fra start til mål. Når det er sagt, så skal der selvfølgelig også lyde et stort tillykke til Marco og Nick med verdensmesterskabet. De har kørt en sæson og det er rart, at VM titlen bliver på danske hænder".

Løbet i Bahrain var Michael Christensens sidste løb i denne sæson.

Slutstilling i VM, FIA WEC LMGTE-Pro klassen
1. Sørensen/Thiim, Aston Martin Vantage AMR #95 172 point
2. Martin, Aston Martin Vantage AMR #97 160 point
3. Christensen/Estre, Porsche 911 RSR #92 148 point
4. Lynn, Aston Martin Vantage AMR #97 142 point
5. Calado, Ferrari 488 GTE #51 132 point

Michael Christensen Press

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Sakhir
  • 14/11/20 - Sakhir - FIA WEC - FIA VM
  •      ASETEK SIMSPORTS