Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

GT4 European Series

17 år og helt suveræn: Bastian Buus sikrede europamesterskabet på Paul Ricard

GT4 European Series 
15/11/20 

Den unge danske Porsche-kører Bastian Buus sikrede lørdag aften titlen i GT4 European Series i en nervepirrende sæsonfinale på den sydfranske Paul Ricard-bane.
 

Selvom han endnu ikke har fået kørekort, lykkedes det lørdag aften den blot 17-årige Bastian Buus at sikre sig Pro-Am-titlen i det benhårde europæiske motorsportsmesterskab, GT4 European Series. Den nykårede mester har dermed markeret sig om et af de nye, unge og lynhurtige talenter på den internationale sportsvognsscene.


(Foto: Bastian Buus Racing)

– Det har været en drømmesæson! At tage mesterskabet i første forsøg var absolut ikke noget, vi havde forventet, men som året forløb, gik op for os, at det faktisk var muligt. Jeg er fantastisk glad og stolt, både på mine egne og på teamets vegne. En kæmpe tak til Allied-Racing og min teamkammerat, Jan Kasperlik, og ikke mindst til alle mine sponsorer og samarbejdspartnere, som har gjort det muligt for os at teame op med det bedst tænkelige hold, lyder det fra Bastian Buus.


(Foto: Bastian Buus Racing)

Det var dog tæt på ikke at lykkes for den efterhånden sejrsrutinerede dansker og hans teamkammerat, som stillede op til finalen på Paul Ricard-banen med en solid føring i mesterskabet. Tætteste konkurrent var søsterbilen fra samme team, men da dén på dramatisk vis måtte udgå under træningen på den regnvåde Formel 1-bane, var der blot én reel titelkonkurrent tilbage.


(Foto: Bastian Buus Racing)

Egentlig skulle Porsche-duoen blot gennemføre weekendens to løb for at sikre kørermesterskabet i Pro-Am-klassen. Men under træningen opstod tekniske problemer med gearkassen, og teamet nåede kun med nød og næppe at skifte transmissionen i tide inden kvalifikationen. Trods mekanikerne ikke nåede at få stillet bilens undervogn korrekt op, lykkedes det alligevel for Jan Kasperlik at kvalificere bilen til en 13. plads, mens Bastian Buus kørte forbi uret på en fjerdeplads.


(Foto: Bastian Buus Racing)

– Men uheldet fortsatte med at forfølge os, for i første løb returnerede Jan til pitlane med en smadret front, hvilket betød, at vi manglede downforce og måtte kæmpe med massiv understyring. Vi fik dog bilen hjem på en 13. plads og sikrede de nødvendige point, og igen nåede crewet at få bilen klar til andet løb, forklarer Bastian Buus.


(Foto: Bastian Buus Racing)

Men flere udfordringer ventede. Bastian Buus startede på en fjerdeplads i lørdagens sidste og afgørende løb og kørte sig hurtigt op på en tredjeplads, før det atter gik galt, da en bagfrakommende bil overbremsede sig direkte ind i bagenden på den blå Porsche 718 Cayman, som snurrede rundt.

– Lige dér var både jeg og resten af teamet nær gået i chok, for vi skulle jo som minimum gennemføre løbet for at sikre os mesterskabet. Heldigvis kunne jeg få bilen i gang igen, men rattet sad helt skævt, og samtlige kontrollamper lyste. Der stod gnister ud fra bagskærmen, og jeg troede, at vi havde tabt det hele, da jeg kørte i pit for at aflevere bilen til Jan. Heldigvis konkluderede mekanikerne hurtigt, at skaden føltes meget værre, end den var, så vi fik sendt bilen afsted igen, og Jan kunne køre den sikkert i mål.


(Foto: Bastian Buus Racing)

– Det var en lidt for spændende afslutning på mesterskabet, men når nerverne sidder udenfor kørerdragten, så føltes mesterskabet jo kun endnu bedre. Alle er vildt glade og har gjort et fantastisk arbejde. Det kunne ikke være bedre. Nu skal vi fejre resultatet, og så retter vi ellers fokus mod næste år. Det er store planer i støebeskeen!

Bastian Buus

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Bastian Buus
  • Paul Ricard
  • 15/11/20 - Paul Ricard - GT4 European Series
  •      ASETEK SIMSPORTS