Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Guldrus i første DM sæson for Njor Racing

DM Rally 
28/10/20 

Det er stadig lidt uvirkeligt her efter sidste DM løb, hvor Njor Racing, alias Mikkel Njor og Julie Schmidt Matthiesen, i deres første DM sæson, både sammen og hver især, fik deres første DM titel, hjemført og hjemkørt til DM4/Djurs Rally - igen efter en intens kamp og fight mod Oliver Saust og Peter Holm Rasmussen.
 

Der var nerve og en klar præstations angst op til løbet, den interne kamp i klassen skulle afgøre guld og sølv. Prøverne var i top klasse, to virkelig fine asfalt prøver og en ren grus prøve, tre forskellige prøver og ni prøver ialt, GO!

Mikkel Njor:
”Sikke en fight at vi havde mod Oliver og Peter, vi fik en gave på prøve 1 hvor Olivers Adam gik i nødprogram, så vi havde en føring på 27 sekunder efter den”.

Grusprøven: her kørte Oliver nogle helt sindssyge tider, men Mikkel begrænsende dog tidstabet til hæderligt. Det var første gang på rent grus for det gule Suzuki Swift team, og game planen blev at indhente det tabte fra grus prøven på asfaltprøverne.

”Prøve 1/4/7 var prøven som passede bedste til mig og bilen, for her indhentede vi det tabte fra grus prøven, men til sidst i løbet kæmpede vi med en formodentlig defekt toppakning, så hyppigere gearskift og lavere omdrejninger for at skåne motoren, ikke den fedeste måde at køre rally på”.

Men, på Prøve 6 udgår Oliver og Peter efter nærkontakt med en chikane, herefter gjaldt det ’bare’ om at komme i mål, men det er oftere lettere skrevet end gjort.

Bilen blev skånet, og koncentrationen skærpet så muligheden for en dum fejl ikke skulle ødelægge muligheden for et DM.

Ordsproget, man er ikke i mål førend man holder i parc ferme efter målrampen, og det lykkedes, så DM-guld til Mikkel og Julie i første DM-sæson.

Efter en vild sæson, som var komprimeret pga. Covid19, så skulle fire afdelinger køres meget kompakt. Det var måske en fordel for teamet, så køretræning og flowet kunne holdes skarpt, og således skete det at ordsproget - Danske mestre i rally 2020 - kunne sætte på cv’et, og det er de begge glade, stolte og ydmyge omkring.

/Allan POST


Læs mere om:
  • Mikkel Njor
  • Randers
  • 24/10/20 - Randers - DM Rally
  •