Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Legend Car Cup

Dobbelt dacapo for Madsen og Ebbesen

Legend Car 
26/10/20 

Magnus Madsen og Lars Bohnensach Ebbesen genvandt deres Legend Car-titler
På FDM Jyllandsringens våde og særdeles lunefulde asfalt lykkedes Magnus Madsen, Skjern, og Lars Bohnensach Ebbesen, Varde, søndag at genvinde henholdsvis hovedmesterskabet og oldboys-titlen i den populære OK Mobil 1 Legend Car Cup. Begge ankom til racerbanen ved Silkeborg ikke blot som forsvarende mestre, men også som førende i to kategorier.
 

Men ingen af de to kunne tackle løbsweekenden som en ren walkover. Der var 100 point på spil. Magnus Madsens mesterskabsforspring var på 19 point, mens Lars Bohnensach Ebbesen førte med 34 point foran sin nærmeste oldboys-rival.


I første heat kæmpede fire kørere om de forreste pladser: Magnus Madsen (195), Kim Schmidt Petersen (sort bil), Anders Elkjær (94) og Mads Gravsen (36). Kim Schmidt Petersen vandt.
(Foto: Henning Smed)

Det var Lars Bohnensach Ebbesen, som først genvandt sin titel. Hans nærmeste konkurrent, Mike Nordby Mathiesen, Varde, blev efter en afkørsel udelukket fra den pointgivende tidtagning, og selv om denne kunne slutte det første af søndagens tre løb som næstbedste oldboys-kører med Lars Bohnensach Ebbesen på tredjepladsen, havde sidstnævnte scoret så mange point, at oldboys-mesterskabet var i hus inden dagens to sidste løb.

Baneforholdene under første heat var nogle af de mest uforudsigelige på denne våde efterårsdag, men alligevel havnede ikke én eneste Legend-racer i sandkassen, ligesom der heller ikke var behov for at indsætte safety car. Alligevel var der drama.

Her var Mathias H. Jensen, Hinnerup, nærmeste rival til Magnus Madsen i hovedmesterskabet, men efter de to første sving spandt han rundt, hvorefter motoren i hans racer døde. Nu så det nemt ud for Magnus Madsen, men også han var uheldig, for på den allersidste omgang gik hans racer af uforklarlige årsager i stå, og han måtte rulle ind til siden. Magnus Madsen havde indtil da været med i kampen om top 3-placeringerne. Sammen med Kim Schmidt Petersen, Hadsten, havde han kørt sig op gennem rækkerne til den forreste del af feltet, hvor de sammen med bl.a. Mads Gravsen, Slagelse, og Anders Elkjær, Grenå, kæmpede om føringen. Det endte med en sejr til Kim Schmidt Petersen.


Mads Gravsen kunne i andet heat tage sin første sejr i OK Legend Car Cuppen – og han fulgte den op med en sejr i tredje heat
(Foto: Henning Smed)

I det andet heat blev der satset lidt mere. Det gik bl.a. udover Kim Schmidt Petersen, som måtte udgå efter en kollision i starten, men løbet endte med en spændende duel i front mellem Mads Gravsen og Magnus Madsen. Asfalten var ikke bare våd, men også særdeles fedtet, og det betød, at de to kørere valgte vidt forskellige spor gennem svingene, inden Mads Gravsen kunne tage sin første sejr i Legend Car Cuppen. Han vandt med mindre end et sekunds forspring til Magnus Madsen, som dog scorede rigeligt med point til, at han havde generobret hovedmesterskabet.


Lars Bohnensach Ebbesen (yderst til venstre) genvandt oldboys-titlen, men førte også sæsonens allersidste heat fra start
(Foto: Henning Smed)

Mads Gravsen fulgte de flotte takter op i tredje og sidste heat, som han vandt foran Kim Schmidt Petersen.

Padborg Park

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 25/10/20 - Jyllandsringen - Legend Car
  •