Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

Boisen Motorsport nummer 1 og 2 i Dansk Super Rally

DM Rally 
25/10/20 

Efter en hæsblæsende DM-finale på Djursland, hvor stillingen i klassementet ændrede sig fra prøve til prøve, vinder Boisen Motorsport Dansk Super Rally med Martin Johansen og Finn Thomsen i deres Peugeot 208 R5 på førstepladsen og med Kim Boisen og Louise Bang Christiansen i deres BMW M1 kun 1 point bagefter, på andenpladsen.
 

DM-finalen bestod af 6 asfaltprøver og 3 prøver på jordveje gennem en plantage, så der var ikke lagt op til en let dag på Djursland. Kim Boisen og Louise Bang Christiansen havde, allerede inden finalen, sikret sig mesterskabet i den tunede klasse for tohjulstrækkere over 1600 kubik i deres BMW M1. Mandskabet havde dog også muligheden for at kæmpe med om sejren i Dansk Super Rally, som er det samlede mesterskab for alle biler på tværs af klasser. Stillingen i dette mesterskab er utrolig tæt inden finalen og med mange flere superhurtige biler end der har været i mange år i dansk rally, var der lagt op til en tæt og intens kamp om titlen.


Kim Boisen og Louise Bang Christiansen klar til start ved DM 4.

”Djursland har nogle fantastiske og udfordrende veje og vi starter i vanligt højt tempo og fører klassen efter de første tre prøver. Men på prøve fire punkterer vi og mister desværre tre minutter til vores konkurrenter.

Det betyder, at vi går fra en førsteplads til at ligge nummer seks i klassen og derefter måtte vi kæmpe alt, hvad vi kunne for at hente så meget tid som muligt og komme højere op i klassementet. Vi får hentet vigtige sekunder på vores konkurrenter, men inden de to sidste prøver mister vi servostyringen” fortæller Louise Bang Christiansen.

”Vi vidste, at vi skulle bruge alle points til det samlede mesterskab, så det var vigtigt at få et eller flere points på løbets powerstage-prøve, som også var løbets sidste prøve” siger Kim Boisen og fortsætter ” Vi kæmper alt det vi kan og jeg kan sikkert ikke løfte en kaffekop i morgen, for en BMW uden servostyring kræver at der skal tages godt fat i rattet. Men det lykkedes at få et vigtigt powerstage-point på prøven og med den samlede andenplads i Dansk Super Rally, opnår vi et resultat, som vi ellers havde set fordufte med vores punktering” slutter en glad Kim Boisen


Kim Boisen kæmpede for at holde BMW’en i sporet på grusprøven.

Teamets andet mandskab, Martin Johansen og Finn Thomsen var 100% klar og motiveret til at starte stærkt ud på prøve 1.

”Selvom det er midt på dagen, er vejene stadig kolde og fugtige og vi kan ikke få vores dæk til at virke, så vi mister desværre kostbare sekunder på prøve 1. Prøve 2, som køres på jordveje gennem en skov, hvor der ikke er plads til at køre udenfor sporet, kommer vi for hurtigt ind i et sving, rammer en stor sten og flytter fra 3.pladsen til 28. pladsen på resultatlisten. Ikke lige den start som vi havde håbet på” siger Finn Thomsen og fortsætter ”Vi ødelægger en fælg og må køre prøve 3 med et hjul, der ikke passer til placeringen på bilen.


Martin Johansen og Finn Thomsen i en stadig ren Peugeot 208 R5.

Vi bliver enige om, at hvis vi overhovedet skal have en chance i danmarksmesterskabet i vores klasse, og i Dansk Super Rally, skal vi gøre alt, hvad vi kan for at komme tilbage i top 10”

”På de efterfølgende prøver er vejene blevet lidt mere tørre og vores dæk virker meget bedre” supplerer Martin Johansen ”Vi kører simpelthen flat out til mål og med tider i top 1, 2 og 3 rykker vi hurtigt op ad resultatlisten og ligger inden den sidste prøve på 5. pladsen. På den sidste prøve, som også er powerstage, går vi benhård efter så mange point som muligt. Vi kører den næsthurtigste tid af alle, hvilket var nok til at kravle op på fjerdepladsen generelt og dermed vinde Dansk Super Rally 2020.”


Efter en dårlig start i skoven på prøve 3 kørte Martin Johansen hurtigst på prøven anden gang.

Boisen Motorsport slutter dermed sæsonen af med DM-guld til Kim Boisen og Louise Bang Christiansen, DM-sølv til Martin Johansen og Finn Thomsen og sidst men ikke mindst som de to bedste mandskaber i Dansk Super Rally 2020. ”Det er et resultat som vi er ekstremt stole over, især i en sæson, hvor konkurrencen har været hårdere og tættere end den har været i mange år” fortæller en glad Kim Boisen.

Til finaleløbet deltog Kristian Poulsen og Ole Frederiksen i deres Hyundai WRC - en bil der ikke kan deltage i det danske mesterskab. Kristian og Ole vandt finaleløbet i flot og overbevisende stil og gav alle tilskuere en oplevelse. Boisen Motorsport ønsker Kristian og Ole tillykke med sejren i løbet.

Fra Boisen Motorsport skal der lyde en meget stor tak til vores servicefolk, sponsorer og alle dem der støtter os ude på prøverne og på Facebook – det betyder alt for os.

Finn Thomsen
Boisen Motorsport


Læs mere om:
 • Finn Thomsen
 • Kim Boisen
 • Louise Bang Christiansen
 • Martin Johansen
 • Randers
 • 24/10/20 - Randers - DM Rally
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS