Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Touring Car Racing Denmark

Massive Motorsport og Kasper H. Jensen tager det første mesterskab i TCR Denmark

TCR Denmark 
25/10/20 

TCR DenmarkKasper H. Jensen og Massive Motorsport har ført an gennem 2020-sæsonen lige siden første afdeling - og det lykkedes da også Jensen at lukke året af med manér efter sejr i både 1. heat og finalen ved sidste afdeling.
 


TCR Denmarks første mester er fundet.

Her kom de nærmeste konkurrenter i den samlede stilling, Martin Andersen og Nicolai Sylvest aldrig for alvor tæt på Honda-køreren, som efter 2. heat sikrede sig titlen. Til gengæld var kampen om sølvet ved at blive afgjort på afkørsler og sammenstød flere gange. I 2. heat røg Nicolai Sylvest af banen og kom tilbage, mens Martin Andersen i 1. heat blev skubbet et par gange - og i finalen startede viborgenseren med at blive skubbet helt på tværs i første og andet sving i en duel med Michael Markussen og Kristian Sætheren.

Andersen fik dog rettet op, og kunne i sidste ende krone en god debutsæson med sølv til Hyundai, mens Nicolai Sylvest tog en velfortjent samlet tredjeplads sammen med U23-titlen og teammesterskabet for LM Racing.

Kasper H. Jensen: - Kun Ring Djursland drillede i år

At alt klappede for Massive Motorsports nye TCR-mester i årets sidste løbsweekend, lagde hovedpersonen selv heller ikke skjul på efterfølgende.

- Det hele klappede bare, og det har været godt hele året, faktisk. Ring Djursland drillede, men det har været rigtig godt her på Jyllandsringen året igennem, og vi fandt virkelig farten i bilen her til sidst. Stor tak til teamet, sponsorerne og JAS Motorsport, som har været en stor spiller i det hele, forklarer han.


Massive Motorsport og Honda har hele året været en stærk kombination - hvilket en mesterskabsstilling uden placeringer lavere end en fjerdeplads til Kasper H. Jensen vidner om.

Netop den italienske support fra Honda-eksperterne hos JAS fremhæver Kasper H. Jensen også:

- Det har helt sikkert betydet noget, at vi har haft de rigtige engineers med os fra start. Vi var godt med fra første afdeling, og det har været en stor hjælp hele vejen, at de kender bilen, og at vi - isoleret set - "kun" skal koncentrere os om at få den til at køre hurtigt, forklarer Kasper H. Jensen.

Ovenud tilfreds Martin Andersen

Den nærmeste udfordrer, Martin Andersen, peger også på, at Massive Motorsports gode sæsonpremiere fik en betydning - men omvendt er Hyundai-køreren ovenud tilfreds med at tage sølvet med hjem til Viborg.

- Det her var en vild weekend, men det endte godt for os med sølvet. Kasper er superhurtig herude, og vi fik det bedste ud af det med en god debutsæson for os. Kasper var hurtig fra sæsonstarten og har profiteret på det, mens vi skulle finde lidt undervejs og satse hårdere. Det kostede et par straffe og point undervejs, men sådan er det, forklarer han.


Martin Andersen og Hyundai endte med sølvet efter en god første sæson for det Viborg-baserede team.

Selv havde Andersen ikke regnet med, at det ville ende så godt efter fem afdelinger:

- Jeg havde ikke regnet med at tage sølv - vi sagde fra start, at vi ville være ovenud tilfredse med at køre os i top 3 samlet med så skarp modstand som der er her. Vi kan kun være meget, meget tilfredse, og jeg er enormt stolt af det, vi har fået til at ske her, afrunder han.

U23-mesteren tog bronzen

Nicolai Sylvest har om nogen været gennem en stejl indlæringskurve i år. Nordsjællænderen kom ind i LM Racing uden forudgående erfaring med forhjulstrukne racerbiler, men indhoppet er gået over forventning for Sylvest, som foruden U23-titlen også tog bronzen i kørernes mesterskab hjem for silkeborgensiske LM Racing.

- Jeg er først og fremmest glad for at blive mester i U23, men der er ikke tvivl om, at jeg håbede at kunne tage sølvet. Jeg fik desværre lavet en fejl og røg gennem gruset i 2. heat, hvilket kostede mig chancerne for det. Men alt i alt er vi tilfredse - det var godt at vinde teammesterskabet, og jeg er glad for det, vi som team har fået samlet her.


Nicolai Sylvest startede helt fra scratch med forhjulstrukne racerbiler i sæsonens start - det skifte gik så godt, at han tog bronzen og U23-titlen med hjem.

At omstillingen fra GT3 og baghjulstræk til den forhjulstrukne Volkswagen Golf TCR-racer gik godt, har også givet Nicolai Sylvest mod på mere i 2021:

- Jeg gik ind til 2020 med åbne arme, for det er første gang jeg kører i en forhjulstrækker. Testene gik rigtig godt, og jeg fik nok skruet forventningerne for langt op. Det er fantastisk vi fik stablet det her på benene, og jeg har været rigtig glad for at køre herhjemme i år, så jeg er bestemt klar på mere i 2021, lyder det fra Nicolai Sylvest.

TCR Denmark

Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 25/10/20 - Jyllandsringen - TCR Denmark
  •