Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Legend Car Cup

Tyvstart kostede Anders Elkjær et hattrick af sejre

Legends Cup 
27/09/20 

Deltagerne i OK Legend Car Cuppen leverede årets løb på Ring Djursland
Det var race af bedste skuffe, som deltagerne i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen leverede, da klassen søndag for første og eneste gang i denne afkortede sæson gæstede Ring Djursland – Danmarks sværeste racerbane.
 

Søndagens bedste kører var Anders Elkjær, Grenaa. Godt nok var Mathias H. Jensen, Hinnerup, bedst i tidtagningen og scorede her maksimumpoint, og godt nok var det den forsvarende mester Magnus Madsen, Skjern, som vandt det første heat. Men det var Anders Elkjær, som vandt de to andre, og havde det ikke været for det benspænd, han havde givet sig selv i form af en eklatant tyvstart, ville han med garanti også have sejret i det første løb.


Det var tæt på et hattrick på hjemmebanen Ring Djursland for Anders Elkjær.
(Foto: Morten Alstrup)

I tidtagningen havde Anders Elkjær sat ottendebedste tid og skulle starte 13’er, men han var en af flere kørere, som præsterede en tyvstart. At tyvstarten var givtig, blev understreget af, at Anders Elkjær dels rykkede seks pladser frem på første omgang, dels blev straffet med to strafbaner. Da han havde afsonet dem, lå han på tiendepladsen.

Men Anders Elkjær smøgede ærmerne op. Han kæmpede sig frem gennem rækkerne, og allerede på syvende omgang indtog han andenpladsen. Kun Magnus Madsen var foran ham, og selv om den forsvarende mester havde fået skabt sig et solidt forspring, begyndte Anders Elkjær nu at hale ind på ham, men inden føringen kom i fare, valgte Magnus Madsen at sætte tempoet op og sikrede sig en sejr.

Mens Magnus Madsen førte stort set alle første heats omgange, skiftede føringen nærmest konstant ejermand over de første ti omgange i det efterfølgende andet heat. Foruden Magnus Madsen formåede her også Mirza Ahmetagic, Randers, og Mathias H. Jensen at føre løbet, inden Anders Elkjær til sidst kom i front og sejrede. Nærkampene var tætte, og der forløb sjældent to omgange i træk, hvor rækkefølgen i topopgøret var den samme. Og ikke en eneste gang kom det til berøringer blandt kvartettens deltagere…

I dagens tredje og sidste løb var det Mirza Ahmetagic, som skulle starte pole position, og alt tydede på, at sidste års DM-toer endelig skulle få sæsonens første sejr. Imidlertid gik bilen i stå i starten, men til al held fik Mirza Ahmetagic liv i den igen, inden han var blevet påkørt af nogle af de kørere, som startede bag ham. Anders Elkjær udnyttede situationen til at gå i front, men han blev presset af Kasper H. Jensen, indtil denne spandt og måtte overlade udfordrerrollen til Magnus Madsen. Og så fik Mirza Ahmetagic til sidst kørte sig frem til tredjepladsen.

Blandt oldboys-kørerne var det atter engang Lars Bohnensach Ebbesen og Mike Nordby Mathiesen, begge Varde, som var de toneangivende. De to havde flere tætte nærkamp i feltet, men denne gang var det Mike Nordby Mathiesen, som klarede sig bedst af de to, og han kunne rykke lidt tættere på rivalen i oldboys-kørernes pointtabel. Samtidig sluttede han også det tredje og sidste løb på en generel fjerdeplads – søndagens bedste oldboys-resultat.

For en enkelt topkører blev søndagen på Ring Djursland en katastrofe.

Joachim Lee Holmstoel indtog inden løbsdagen tredjepladsen i tabellen, men han er rykket to pladser tilbage, da han ikke fik et eneste point på kontoen. I klassen træning nåede han at tilbage lægge otte omgange, inden han i et langt oliespor røg af banen og ikke kunne bliver klar til hverken tidtagningen efter de efterfølgende tre heats.

Næste runde i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen køres i den anden weekend af oktober på Padborg Park.

Padborg Park I/S

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 27/09/20 - Ring Djursland - Legends Cup
  •