Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rallycross - DM

Dobbelt RallyX vinder tager det danske mesterskab.

Rallycross - DM 
27/09/20 

Da teamet sidst kørte på Nysumbanen til RallyX Nordic, endte det i en dobbelt sejr for Peder. Men denne gang til DM, er intet afgjort før det ternede flag kommer frem i finalen. Peder er foran med 3 point til nærmeste konkurrent, inden weekenden skydes i gang.
 

Det har regnet inden dagens første heat, og Peder har valgt at sætte de lidt grovere regndæk på, da de står rigtig godt fast på den våde bane. Men de gør det meget svært for Peder, at komme hurtigst ud af start blokken. Derfor kommer Peder dårligt fra start og er ude af første sving som nummer 3. Men en efter en får han overhalet konkurrenterne og vinder heatet.

I andet heat kommer Peder lige så dårligt fra start og bilen skrider ud i første sving, hvor Persson kommer og ikke kan undgå at ramme Peder, som bliver sendt ned til sidstepladsen. Men Peder får overhalet den forankørende efter jokeren og ender på 4. pladsen.

Peder og teamet skal nu have det af kofangeren, som er tilbage, sat på plads og gjort fast igen. Dette er sværere end først antaget. Heldigvis har styretøjet ikke taget skade af det uheldige sammenstød. Og både Peder og volvo er nu klar til 3. indledende heat. Her flipper en stor del af motorhjelmen op, så Peder har meget dårligt udsyn. Peder trækker hurtigt i joker, så han kommer lidt bagved konkurrenterne og ikke kører i vejen, for at de kan få en god tid. Men Peder får alligevel overhalet og ender igen på 4. pladsen.

Inden 4. heat har en af Peders tidligere konkurrenter været hjemme og hente en ny kofanger til volvo’en, som nu står lidt skarpere, dog stadig med de grove regndæk, som Peder aldrig bliver helt god til at starte på. Derfor er han ude af første sving som nummer 3. Men efterhånden som alle kører igennem den langsommere joker, får de byttet placeringer og Peder vinder heatet efter den førende bil desværre udgår.

Nu er han klar til finalen, hvor han holder i anden startrække, med Magnus bagved, som er den nærmeste konkurrent til mesterskabstitlen. Så taktikken er klar. Peder skal ”blot” holde Magnus bag sig hele finalen, så kan han kalde sig Dansk Mester. Peder holder sig til taktikken, og ender dagen på en flot 3. plads. Og da Magnus er bag ham, da det ternede målflag kommer ud, ender Peder som Dansk Mester for 11. gang.

Teamet vil gerne sige tak til sponsorer, familie og venner for støtten i denne specielle sæson. Derudover vil de gerne takke alle, der har gjort det muligt at køre motorløb, på trods af div restriktioner og regler i forbindelse med Covid-19.

Vi håber vi alle ses i 2021.

Pressechef for Peder T. Rallycross
Majken Langhoff


Læs mere om:
  • Nysum
  • 26/09/20 - Nysum - Rallycross - DM
  •