Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Super GT Danmark

Pilgaard med ny motor på Djursland

Super GT Danmark 
23/09/20 

Super GT DanmarkMekanikerne bag Casper Pilgaard, har haft travlt hjemme på værkstedet, forud for den tredje afdeling af Oktan 100 Super GT Danmark.
Teamet fra Ryomgård har været i gang med at skifte motor på Mitjet Supertourisme raceren siden seneste løb, så der er helt friske V6 kræfter til denne weekends løb på Ring Djursland.
 

Den seneste løbsweekend startede ellers forrygende for den unge kører, hvor han satte 4. hurtigste tid i træningen, og den næsthurtigste tid i første del af kvalifikationen.

Desværre var der en masse udefrakommende faktorer, som gjorde at pointhøsten i de heats ikke blev helt så stor, som holdet ellers havde håbet på.

I løb 1 blev Pilgaard ramt af en konkurrent på allersidste omgang, mens han lå på 6. pladsen, og måtte udgå fra løbet.

I det andet løb startede han 14’er, og sluttede 12’er, mens der i heat 3 som minimum var udsigt til et top 10 resultat, hvis ikke endnu højere, da motoren valgte at give op, i en kæmpe røgsky.

Det var noget der kostede i pointstillingerne, så han faldt ned på 3. pladsen i Am mesterskabet, og på en samlet 10. plads i det generelle mesterskab. Heldigvis scorer man også point i kvalifikationen, så det redede en stor del af weekenden.


(Foto: JJ Media)

Denne weekend så den som sagt på Ring Djursland. Det har altid været en bane, som Casper har elsket at køre på.

Han debuterede på banen i Formel Ford i 2016, hvor det blev til karrierens første Pole Position indenfor bilsporten. Året efter blev det til den første sejr i Formel 4, og i 2019 kørte han sig til den første heatsejr i DTC.

Selvom lokalkendskabet måske er en fordel for Casper, så er han oppe imod 14 andre kørere, hvoraf størstedelen har været på banen mindst en gang med Mitjet Supertourisme raceren før. Så der er ikke plads til ret mange fejltrin, inden man kan vinke farvel til et potentielt top 8 resultat.

Det som der er ekstremt vigtigt resten af sæsonen, er at score gode point i hvert eneste heat. De to pointsvage heats fra sidste gang, er der ikke råd til gentage, hvis man skal have en drøm om at slutte etter i Am mesterskabet.


(Foto: JJ Media)

Vejrudsigten for weekenden ser lidt svingende ud, med hensyn til regnvejr og tørvejr, og eventuelle byger. Men så er det jo kun godt, at Casper Pilgaard har kørt i mere eller mindre regn, i begge de første afdelinger i 2020.
Ring Djursland er lukket ned for tilskuer adgang i weekenden, men det er muligt at følge resultaterne løbende på www.raceresult.dk.

Tidsplanen er som følger (med forbehold for ændringer):

Lørdag
10:55 Træning 1
13:05 Træning 2
14.50 Kvalifikation

Søndag
11:15 Warm Up
13.55 Heat 1
15.30 Heat 2
16.30 Heat 3

Pilgaard Motorsport

JJ Media


Læs mere om:
  • Casper Pilgaard
  • Ring Djursland
  • 27/09/20 - Ring Djursland - Super GT Danmark
  •      ASETEK SIMSPORTS