Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Porsche Esports Carrera Cup Denmark

Grønt flag for nyt dansk digitalt motorsportsmesterskab

Porsche Esports
Carrera Cup Denmark 

16/09/20 

Vil du prøve chancen som virtuel racerkører? Porsche Danmark står bag et nyt digitalt motorsportsmesterskab, hvor 40 hurtige esport-kørere skal kæmpe om en samlet præmiepulje på 100.000 kroner.
 

Porsche Carrera Cup er en institution i international motorsport, og den berømte mærkeserie blev i foråret ført ind i den digitale tidsalder med den virtuelle udgave, Porsche TAG Heuer Esports Supercup, hvor de traditionelle racerbiler er byttet ud med online-simulatorer. Interessen for den digitale motorsport har nået nye højder i 2020, og nu hopper Porsche Danmark med på bølgen ved at været ét af de første lande til at lancere en national udgave, Porsche Esports Carrera Cup Denmark.

– Motorsport er en vigtig del af vores DNA, og vores brand hviler på en succesfuld racerhistorie, som går mere end 60 år tilbage. Samtidig er det vigtigt for os at kigge fremad og være med helt forrest i udviklingen, og derfor vi er stolte over at kunne præsentere en ny dansk liga indenfor den spirende digitale motorsport. Med Porsche Esports Carrera Cup Denmark går vi ind i et spændende voksende segment og vil kunne aktivere en spændende, yngre og mere tech-orienteret målgruppe, lyder det fra PR & Marketing Manager hos Porsche Danmark, Peter Jurland.

Porsche Esports Carrera Cup Denmark opstår i et samarbejde mellem Porsche Danmark og ESR Esport Racing, som er den førende promotor indenfor digitale motorsportsevents i Danmark. Mesterskabet bliver kørt over 10 afdelinger med start den 8. november og finale i april 2021. Det samlede felt på 40 deltagere vil blive udvalgt via en kvalifikationsrunde, som er åben for alle kørere med en iRacing-reglementeret C-licens. Mesterskabet vil, ligesom Porsche TAG Heuer Esports Supercup, blive afviklet på platformen iRacing, og der køres om en samlet præmiepulje på 100.000 kroner, som fordeles mellem sæsonens tre bedst placerede kørere.

– Ved at bygge Porsche Esports Carrera Cup Denmark op sammen med Esport Racing sikrer vi den mest professionelle afvikling af mesterskabet, så vi både opnår en spændende og underholdende racerserie for de mange fans, som vil kunne følge løbene live på Youtube – og samtidig et benhårdt og udfordrende mesterskab for kørerne. Vi har store forventninger til den nye serie og glæder os til, at de digitale racerbiler ruller til start, lyder det fra Peter Jurland.

Find mere information om Porsche Esports Carrera Cup Denmark på www.porsche.dk/mere-porsche/Porsche-Esports-Carrera-Cup-Denmark/

Facts om Porsche Esports Carrera Cup Denmark

Porsche Esports Carrera Cup er det officielle danske digitale motorsportsmesterskab under Dansk Automobil Sports Union og Danmarks Idræts Forbund. Mesterskabet organiseres af Esport Racing, som er den førende promotor indenfor digitale motorsportsevents i Danmark. Feltet tæller 40 kørere, som tilmeldes via en åben kvalifikationsrunde. Deltagelse i Porsche Esports Carrera Cup kræver C-licens, og der dystes om en samlet præmiepulje på 100.000 kroner. Alle løb transmitteres live på Youtube med danske kommentatorer. Banerne offentliggøres på løbsdagen.

Løbskalender 2020/2021

16-18.10.2020 Prækvalifikation
23.10.2020 Seneste Udmelding for deltagelse
08.11.2020 1. Afdeling
22.11.2020 2. Afdeling
06.12.2020 3. Afdeling
20.12.2020 4. Afdeling
10.01.2021 5. Afdeling
24.01.2021 6. Afdeling
07.02.2021 7. Afdeling
21.02.2021 8. Afdeling
07.03.2021 9. Afdeling
TBD - April 10. Afdeling/Finale på lokation

Porsche Danmark