Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 1

Hamilton humper sejren hjem

Formel 1 
02/08/20 

Drama på sidste omgang
Efter et løb der havde været blottet for drama, to afkørsler og SC perioder undtaget, var Lewis Hamilton på vej til endnu en overlegen sejr. Sejren kom der, men det var rent helt og sammenfald af omstændigheder af englænderen kunne hive en sejr på hjemmebane i land.
 

Det startede med Bottas, der en tre omgange fra mål, måtte give afkald på en sikker 2. plads, da hans venstre fordæk opgav livet, lige efter, at være kørt ud på en ny omgang. Finnen havde tidligere beklaget sig lidt over vibrationer i dækket, men teamet havde ment, at han godt kunne køre hjem. Mens Bottas nu var på vej mod pitten, for at få skiftet det punkterede dæk, var det så Carlos Sainz, der også fik problemer med samme dæk. Efter et godt løb lå spanieren ellers til at blive nr. 5, men plads gik i arv til Lando Norris.

På sidste omgang skete det samme så for Lewis Hamilton, hans venstre fordæk gad ikke leve mere og omdannede sig selv til en slatten karklud. Det betød at Hamilton måtte humpe resten af banen rundt. Normalt ville han være kommet under pres bagfra. Men manden bagved var Verstappen, og han havde benyttet sig af Bottas' exit og et stort forspring til Leclerc til at nupse et gratis ptistop, så han kunne gå efter hurtigste omgang. Altså - han var for langt efter Hamilton (eller banen var for kort) til at han kunne indhente ham. 800 meter mere og sejren havde været hollandsk. Eller hvis han ikke lige havde satset på hurtigste omgang...

Leclerc fik en nydelig 3. plads i en weekend hvor Ferrari igen var reduceret til statister. Skal man være flink ved det italienske team, kan man sige, at de er ved at bygge bro, mellem top og mellemgruppen i F1. Mere groft - de er selv på vej til at blive en del af midterfeltet. Leclerc lå som nr. 4 det meste af løbet, men Vettel var i den grad med i midterkampen.

Ricciardo fik en fin 4. plads og Ocon blev nr. 6. En god dag for Renault, der blev splittet af kundebilen fra McLaren. En velkørende Gasly blev nr. 7 foran Albon. Red Bull køreren fik undervejs fem sekunders straf, for at have skubbet Kevin Magnussen af banen. Danskeren var ellers startet godt, men kom ikke længere en enkelt omgang i løbet. Stroll hægtede sig fast i 9. pladsen, på en dag hvor han ellers mest blev overhalet - efter ham kom Vettel på 10. pladsen og understregede dermed Ferraris dårlig form.

Udover en SC periode efter Magnussen blev skubbet af banen - og kvæstede sin Haas mod barrieren, var der også en SC periode da Kvjat mistede kontrollen og fløj henover sandkassen og ind i en barriere. Hans bil havde det være end Magnussens bagefter.

Haas forsøgte igen med en lille taktisk finte, at skaffe sig point. Grosjean blev ude, da de andre pittede under SC periode nr. to. Det bragte ham op i toppen af feltet, en plads han fastholdt ret længe - og aggressivt nok til at han fik en advarsel undervejs. Men det sene dækskifte hjalp ham ikke, et lidt langsomt stop, hvor han blev nødt til at pille ved rattet, hjalp ham heller ikke og franskmanden endte langt uden for pointene.

Om en uge går det løs igen, igen på Silverstone. Lidt mere spænding end i dag, må der gerne komme.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Silverstone
  • 02/08/20 - Silverstone - Formel 1 - FIA F1
  •      ASETEK SIMSPORTS