Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

DASU Elitenyt

Diverse 
13/07/20 

Stor danskerdag for talenterne i Østrig, succes i Wisconsin, podie til Mikkel og meget mere!
 

Siden sidst

Stor dag for danske juniorer på Red Bull Ring
Racing for Denmarks to kørere indtog hovedroller i weekendens runde af FIAs to vigtigste juniormesterskaber ved Styriens Grand Prix!

I FIA Formula 3 Championship vandt Frederik Vesti lørdagens hovedløb i silende regn. Desværre gav det kun halve points da løbet blev flaget af efter 14 af de 24 omgange, men Frederik fik også points for sin pole position og løbets hurtigste omgang. I søndagens sprintløb blev det til en ottendeplads – og en andenplads i den samlede stilling.

Efter sjetteplads i lørdagens hovedløb i FIA Formula Two Championship vandt Christian Lundgaard søndagens sprint på overbevisende facon og indtager ligeledes andenpladsen i den samlede stilling. De to danske supertalenter skal i ilden igen allerede næste weekend; denne gang på Hungaroring.

Husk man kan støtte Christian og Frederik, se hvordan på www.racingfordenmark.com

I Formel 1 kæmpede Kevin Magnussen som altid forbilledligt i sin Haas, men det var desværre ikke nok til points. Danskeren sluttede P12. Den regerende verdensmester Lewis Hamilton vandt.

Find stillinger, resultater etc. på hjemmesiderne her:
formula1.com
fiaformula2.com
fiaformula3.com

Også dansk succes i Wisconsin
Den amerikanske løbsserie USF2000 afviklede første runde den forgangne weekend på Road America. Christian Rasmussen gjorde rent bord ved at vinde begge rundens løb, og fører mesterskabet med max points.
Bilerne i USF2000 modsvarer Formel Renault-biler i Europa. Christians erklærede mål er at blive første dansker til start i berømte Indy 500.
Se usf2000.com

Nyt podium til Mikkel
På Nürburgring deltog flere danskere i weekendens dobbeltafdeling af løbsserien NLS. Mikkel Jensen og holdkammerater hos Walkendorf Motorsport sluttede lørdagens løb på andenpladsen, mens Michael Christensen og holdkammerater i Porsche besatte sjettepladsen.
Mikkel deltog ikke i søndagens løb grundet testkørsler i ELMS. Her blev Michael nr. 17, mens Nicolaj Møller Madsen kom i mål på andenpladsen i sin klasse.

Gang i karting
Det første store kartingløb i Italien siden corona-nedlukningen fandt sted på banen i Sarno (Napoli). I første afdeling af løbsserien WSK Euro Cup blev Sebastian Gravlund bedste dansker med en P16 i finalen i OK. I OK Junior nåede Jonathan Weywadt ligeledes finalerunden.

Dennis Linds sæson i gang
Også Dennis Lind fik skudt sin sæson i gang for Lamborghini med fire sejre ud af fire i British GT Cup for WPI Motorsport sammen med Michael Igoe på Snettertonbanen.

 

Det sker

Ungarns Grand Prix 2020
For tredje weekend i træk skal hele det store Grand Prix-cirkus i aktion igen, denne gang dog ikke i Østrig. Formel 1 med supportklasserne Formel 2, Formel 3 og Porsche Super Cup tager turen østpå til Budapest og Hungaroring.
Kevin Magnussen er selvfølgelig klar til start i Formel 1, ligesom Christian Lundgaard og Frederik Vesti er i aktion igen.
Begivenhederne kan som vanligt følges på Viasats kanaler. Læs www.viasat.dk/tv-guide

European Le Mans Series starter
En anden af de store internationale løbsserier starter den kommende weekend. European Le Mans Series (ELMS) har sæsonpremiere på Paul Ricard-banen i Sydfrankrig, og der er stor dansk deltagelse.
I LMP2 starter Anders Fjordbach/Dennis Andersen igen for danske High Class Racing, og i samme klasse debuterer Mikkel Jensen for topteamet G-Drive. Mikkel er regerende mester i LMP3-klassen, og får bl.a. den tidligere Formel 1-kører Jean-Eric Vergne som holdkammerat.
I LMP3 debuterer den danske Formel 4-mester Malthe Jakobsen for RLR Msport, mens Michelle Gatting er til start i GT-klassen. Michelle starter også i løbsserien Le Mans Cup, der køres lørdag.
ELMS-løbet køres søndag over 4 timer, og kan følges på europeanlemansseries.com

Unge danskere i Spanien
Første afdeling af det spanske Formel 4-mesterskab har ligeledes sæsonstart den kommende weekend. På Navarra-banen er Valdemar Eriksen og Oliver Gøthe til start.