Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Afgørelse i sidste minut af langdistancepremiere

Danish Endurance
Championship 

05/07/20 

DEC - Danish Endurance ChampionshipLøbets hurtigste bil løb ind i uventede problemer og mistede en mulig sejr
Det gamle engelske motorsportsordsprog To finish first, you first have to finish kom i den grad til sin ret, da Danish Endurance Championship tog hul på sin 2020-sæson på Padborg Park. Her blev der kørt to langdistanceløb – et over en time og et over 50 minutter – og i det sidste af disse skiftede føringen indenfor de allersidste minutter, hvor den bil, der lignede en vinder, nærmest så ud til slet ikke at kunne krydse målstregen.
 

Den tidligere Porsche Supercup-kører Mikkel O. Pedersen, Struer, havde lagt sig i front og havde indenfor det første kvarter opbygget et forspring på henholdsvis 35 og 50 sekunder til UP Motorsports Mitjet-prototype og Dream Concept Motorsports Lamborghini på de næste pladser. Efter det obligatoriske pitstop kom DEC-debutanten Gustav Birch, Ans, ud på banen i den førende Porsche, men hans forspring begyndte støt og roligt at skrumpe, for Mikkel Grundtvig, Vejle, som havde overtaget Lamborghinien efter sin far Preben, satte nu hurtigere og hurtigere omgangstider. Da der manglede mindre end ti minutter af løbet, havde han fået udraderet Gustav Birchs forspring, hvorefter han gik i front.


Kort efter at Dream Concept Motorsports Lamborghini var kommet i front, løb man ind i forskellige problemer og mistede sejren
(Foto: Henning Smed)

Mikkel Grundtvig fik opbygget et mindre forspring, men kiksede en nedbremsning for enden af banens langside. Han var derfor nødsaget til at køre igennem banens pit, og da han kom ud igen, var Gustav Birch tilbage i front. Og for at gøre ondt værre var benzintanken i Mikkel Grundtvigs Lamborghini ved at være så tom, at de fleste troede, at han ikke ville fuldføre løbet. Men trods hostende og hakkende kørsel lykkedes det ham at få andenpladsen efter Gustav Birch, som kunne vinde med 34 sekunders forspring.

Mikkel O. Pedersen og Gustav Birch vandt også det første løb i Danish Endurance Championship, der blev kørt på en meget våd bane, hvor flere af deltagerne endte i sandkasserne. Udover de to generelsejre tog makkerparret i Porschen naturligvis også sejrene i Klasse DEC4 for de hurtigste biler, mens to af de tre andre klasser også blev afsluttet med dobbeltsejre.


DanAgro Racing stillede op med to biler, hvor Niels Nyboe/Ole Klitgaard i #211 tog en sejr hjem
(Foto: Morten Alstrup)

Rasmus Holmegaard Hansen/Jesper Holst, begge Odense, vandt således Klasse DEC1 for de mindste biler, hvor de var godt hjulpet af, at deres konkurrenter alle fik tekniske problemer. Derimod blev Jonas Holmgaard/Magnus Holmgaard, begge Aalborg, mere udfordret i Klasse DEC3 på vej mod deres dobbeltsejr.

I Klasse DEC2 vandt Niels Nyboe/Ole Klitgaard, Ringe/Svendborg, det første løb, mens Louise Frost/Sander Steffensen, begge Viborg, tog sejren i det andet.

Padborg Park

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 05/07/20 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
  •