Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Succesrig debut for Momentum Racing

Special Saloon 
23/06/20 

Det blev en succesrig debut for Momentum Racing, da 2020 sæsonen blev skudt i gang på FDM Jyllandsringen.
 

Det sydsjællandske hold fra Kalvehave stillede for første gang op i Special Saloon Car mesterskabet, med to helt nyindkøbte Seat Ibiza 1,8 racere, som holdet overtog for et halv års tid siden.

Gennem foråret havde Oliver Rømer og Jens Kristoffersen haft et par testdage, men det er først når man kommer på banen mod direkte konkurrerende biler, at man finder ud af, hvor hurtigt at man egentlig kører.


(Foto: JJ Media)

Træningen blev kørt på en tør men overskyet bane, og den kombination gav noget nær optimale forhold for at sætte hurtige tider. Det blev også til 2. og 3. hurtigste tid i den såkaldte Super Touring Division, som er for biler optil 350 hestekræfter. Det tal er de to Seat’er dog langt fra, men de hang alligevel godt på tiderne.

Det lykkedes at køre 3. og 4. hurtigste tid i kvalifikationen, men baneforholdene var generelt blevet langsommere, og der passede bilernes setup måske ikke helt til. Sådan noget kommer med erfaring og kilometer i bilerne, så det er helt sikkert noget som bliver nemmere at ramme perfekt i fremtiden.


(Foto: JJ Media)

Det første ud af 3 heats blev kørt senere samme eftermiddag, så det var svært at ændre ret meget på bilerne. Der blev dog eksperimenteret lidt med dæktrykket, for at se om det havde nogen positiv indvirkning på tiderne. Resultatmæssigt blev det igen en 3. og en 4. plads til Jens og Oliver, men især for Oliver lykkedes det at finde et bedre dæktryk, da han kørte omkring et halvt sekund hurtigere end i kvalen.

Kørerne tog dog en beslutning i samråd med mekanikerne, at de ville forsøge at skifte til en anden slags dæk, med en blødere compound – altså mere vejgreb.

Det skulle stå sin prøve i løb 2, hvor det lykkedes Jens i den røde og hvide Seat Ibiza nummer 32, at slutte på andenpladsen, lige foran Oliver i 31’eren. Faktisk var Oliver foran en stor del af heatet, men de to byttede plads mod slutningen af løbet, da Jens havde lidt mere fartoverskud. Resultatmæssigt gik det altså i den rigtige retning.


(Foto: JJ Media)

Weekendens allersidste heat skulle køres søndag eftermiddag, i den bagende sol. I en racerbil har man ikke alle mulige luksusting som aircondition, så det blev meget hurtigt meget varmt inde i bilerne. Heldigvis kunne de holde hovedet koldt, hvilket kneb for nogle af de andre kørere – og især en bil, der lukkede væske ud på banen omkring 5 minutter før planlagt afslutning af løbet. Det gjorde heatet sluttede bag Safety Car – men det kunne de to sydsjællandske kørere kun være udmærket tilfreds med. De lå nemlig på en 1. og 2. plads i Super Touring Divisionen, så jo før at målflaget ville komme ud, jo bedre.

Så alt i alt var det en succesrig debutweekend for holdet. Kristoffersen kom hjem med pokaler i alle 3 heats, mens Oliver fik i to ud af de tre.


(Foto: JJ Media)

Weekendens resultater betyder også at Jens Kristoffersen aktuelt fører mesterskabet i Super Touring, mens Oliver Rømer er treer. Der køres dog også om et generelt mesterskab, på tværs af alle Divisionerne i Special Saloon Car, og her indtager Jens 2. pladsen og Oliver 4. pladsen.

Så det er næsten over al forventning, set i forhold til hvor kort tid at holdet har haft bilerne, og ikke mindst nogle af de biler, som de skal konkurrere imod.

Nu er der to en halv måneds pause, inden sæsonens anden afdeling skal køres. Det bliver i forbindelse med Night Race på Padborg Park i september, men inden da forventer holdet lige at skulle banke rusten lidt af med en testdag – og så ikke mindst lære bilerne endnu bedre at kende.

God sommer alle sammen – vi ses den 11.-12. september i Padborg.

Momentum Racing

JJ Media


Læs mere om:
  • Jens Kristoffersen
  • Oliver Rømer
  • Momentum Racing
  • Jyllandsringen
  • 21/06/20 - Jyllandsringen - Special Saloon
  •