Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

GT4 European Series

Nyt debutland for Team Jönsson Consult / Eva Solo

GT4 European Series 
06/03/20 

Oprindeligt var det planen, at den legendariske Formel 1-bane Monza skulle have dannet rammerne om sæsondebuten for Team Jönsson Consult / Eva Solo i årets 24H Series Europe. I stedet bliver det i Portugal, at teamets Mercedes AMG GT4 for første gang skal i aktion.
 

”Løbet var planlagt til den sidste weekend af marts, men da Monza-banen ligger i en af de regioner i Norditalien, der er ramt af udbrud af coronavirus, har arrangørerne valgt at flytte sæsonstarten til Estoril-banen i Portugal,” fortæller teamchef Glen Sivertsen.

”Den beslutning kan vi naturligvis kun bakke op om, og vi valgte af samme grund heller ikke at gennemføre det testprogram, som vi havde planlagt på en bane i netop det nordlige Italien.”


Det bliver ikke i Italien, men i Portugal, at sæsonen indledes for de tre kørere Jan Engelbrecht, Søren Jönsson og Mikkel C. Johansen samt teamchef Glen Sivertsen
(Foto: Jokum Tord Larsen)

Estoril-banen, som ligger i nærheden af den portugisiske hovedstad Lissabon, har ligesom også Monza-banen historiske Formel 1-rødder. Det var således her, at Ayrton Senna i sin tid vandt sin første Formel 1-sejr, og det er en bane, som byder på både langsider og udfordrende sving.

”Det er første gang, en afdeling af løbsserien skal køres på denne bane, og når nu vi ikke har testet inden sæsonstarten, bliver vi ikke i så høj grad handicappet af vores minimale forberedelse, da ingen i feltet rigtig har erfaring med Estoril-banen,” siger Glen Sivertsen.

”Vi skal dog afsted en dag tidligere, for turen i transporteren med Mercedesen på slæb bliver dobbelt så lang som turen til Monza. Til gengæld bliver rejsen til banen kortere for en af vores kørere. Jan Engelbrecht befinder sig nemlig i denne tid i forvejen i denne del af Europa, så han skal ikke rejse så langt.”

De to andre kørere i Team Jönsson Consult / Eva Solos racerbil bliver Søren Jönsson og Mikkel C. Johansen.

Team Jönsson Consult / Eva Solo


Læs mere om:
  • Jan Engelbrecht
  • Mikkel C. Johansen
  • Søren Jönsson
  • 28/03/20 - Estoril - 24 Hours
  •