Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Hårdt tilkæmpet andenplads til Michael Christensen i Texas

FIA WEC 
24/02/20 

World Endurance ChampionshipDet blev til en hårdt tilkæmpet andenplads til Michael Christensen, da femte afdeling af VM for sportsvogne blev afviklet på Circuit Of The Americas i Texas natten til mandag. Med en syg makker, franske Kevin Estre, måtte Michael Christensen, der lørdag aften blev kåret til Årets Bilsportskører i Danmark, køre næsten fire af de seks timer løbet varede.
 

Det fik en betydning for strategien, men dette til trods kunne Michael Christensen køre sin Porsche 911 RSR i mål på andenpladsen i LMGTE Pro klassen, kun 4 sekunder efter vinderne Nicki Thiim og Marco Sørensen i Aston Martin. Jan Magnussen sluttede på sjettepladsen i hans comeback-løb for Corvette Racing.


(Foto: Porsche / Jürgen Tap)

Kevin Estre startede løbet bag rattet på Porschen. Desværre var Kevin Estre ikke rask og det fik stor betydning for teamets strategi dagen igennem. Michael Christensen skulle klare størstedelen af køretiden og da hvert team kun har 4,5 sæt dæk til rådighed, var det ikke optimalt i forhold til fordelingen af kørerskift. Christensen og Estres Porsche var derfor konstant på en modsat strategi af konkurrenterne og midtvejs i løbet kæmpede Michael Christensen hårdt på gamle dæk, hvor konkurrenterne kørte på friske dæk. Det betød også at holdets placering varierede løbet igennem og særligt blev der mistet tid, når Porschen med friske dæk indhentede Aston Martin og Ferrari på gamle dæk, da deres tophastighed var meget bedre og dermed var meget svære at overhale. Omkring halvvejs i løbet var Michael Christensen nede på femtepladsen, men stærk kørsel bragte teamet tilbage mod fronten og med kun 40 minutter tilbage kom Michael Christensen ud fra sidste pitstop kun 4 sekunder efter den førende Aston Martin med Nicki Thiim og Marco Sørensen. Afstanden mellem de to førende biler holdt til mål, medens Ferrari kørte sig op på tredjepladsen.

"Det var et hårdt løb, men jeg er glad for andenpladsen" sagde Michael Christensen efter løbet. "Vi vidste godt, at det ville blive rigtig svært at slå Aston Martin i dag. Så sammenholdt med at Kevin ikke følte sig på toppen, valgte vi en alternativ strategi. Det betød desværre, at jeg hele tiden kæmpede med dæk, der skulle holde to stint og skulle forsvare mig bagfra. Og når vi havde farten, brugte vi for lang tid på at komme forbi konkurrenterne. Men Aston Martin var hurtigst i dag, så vi er glade for, at vi alligevel slog en af deres biler. Nu ser vi frem mod næste løb på Sebring, hvor der er ekstra mange point på spil".


(Foto: Porsche / Jürgen Tap)

Næste løb for Michael Christensen er sjette afdeling af VM, der afvikles på Sebring fredag den 20. marts.

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Circuit of the Americas
  • 23/02/20 - Circuit of the Americas - FIA WEC - FIA VM
  •