Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

Ikonisk helikopter kommer til Danmark

Diverse 
20/02/20 

16. maj går Herning fra at være en helt almindelig by til at være et midtjysk motorsportsmekka, når en af verdens mest kendte helikoptere og verdens bedste driftere kommer til byen.
 

Der er få helikoptere, der er verdenskendte. Men Red Bulls BO-105, der er en del af kunstflyvningsholdet Flying Bulls, er i den grad én af dem! Helikopteren har været verden rundt og stået bag utallige, ikoniske flyveshows. Senest har Flying Bulls-helikopteren gået verden rundt, da den en morgen overtog luftrummet over New York City med sine tricks.


Flying Bulls over New York.
(Foto: Red Bull Media House)

Til maj får 6.000 danskere så mulighed for at se en af helikopterne lave sine vilde tricks, når den spiller hovedrollen i årets ubetinget vildeste halftime show under drifting-eventet Red Bull Drift Shifters.

Red Bull Drift Shifters er et unikt motorsports-format, hvor verdens bedste driftere kører mod hinanden i specialbyggede drifting-biler, der fungerer som kugler på en pinball-bane. Rundt på banen er der installeret sensorer, der måler bilernes fart og ikke mindst, hvor tæt de kommer på banens kanter – uden at røre. Jo tættere, jo bedre.

Det er i pausen af det event, at østrigske Siegfried ’Blacky’ Schwarz sætter sig bag styrepinden i BO-105-helikopteren og laver loops, barrel rolls og andre tricks i sin helikopter over eventpladsen i Herning. Østrigeren, der startede sin karriere som taxachauffør i Graz, er én af tre piloter i verden, der har tilladelse til at lave tricks i helikoptere – og to gange har han vundet VM i Helicopter Freestyle Championships.

De fire Red Bull-ejede BO-105-helikoptere er de eneste helikoptere i verden, der er registrerede som civile kunstflyvningshelikoptere, og de optræder kun ved specielle lejligheder. Helikopterne er blevet ombygget, så de – takket være specialdesignede rotorblade – kan flyve både på hovedet og lave loops. Under en typisk flyvning bliver både helikopteren og Siegfried ’Blacky’ Schwarz udsat for en g-påvirkning, der stiller enorme krav til pilotens fysik, når han samtidig skal håndtere den 2.400 kg tunge maskine.

Flying Bulls helikopteren yder med sine to motorer i alt 690 hestekræfter, topfart på 270 km/t, kan maksimalt flyve i to timer.

Program for Red Bull Drift Shifters d. 16. maj:

 • 16.30: Dørene til Red Bull Drift Shifters åbner.
 • 18.30: Red Bull Drift Shifters starter.
 • 19.00: Første drifter på banen.
 • 20.00: Halftime show med Flying Bulls.
 • 21.30: Præmieoverrækelse.


  Flying Bulls over New York.
  (Foto: Red Bull Media House)

  Red Bull Media

 •