Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

24H Series

Mikkel O. Pedersen fik tredjeplads i Dubai

24H Series 
14/01/20 

Racerkøreren fra Struer fik en højst usædvanlig start på sin 2020-sæson
Mikkel O. Pedersen indledte sin 2020-sæson ved at deltage i det traditionsrige 24-timersløb, som finder sted i ørkenstaten Dubai. Nu er han tilbage i Danmark og Struer med et trofæ, for Dinamic Motorsports Porsche, hvor han indgik i kørerbemandingen, sluttede som nummer tre i klassen.
Men selv fik han ikke kørt en eneste meter i bilen i selve løbet.
 

”Jeg er glad for pokalen, men ellers var det virkelig en øv-oplevelse,” siger Mikkel O. Pedersen om sæsonstarten. En kombination af et kraftigt regnvejr og underdimensioneret dræning medførte delvis oversvømmelse af banen, så løbet blev stoppet efter mindre end en tredjedel af de planlagte 24 timer.


Det var kun under træningen og tidtagningen, at Mikkel O. Pedersen kørte i Dinamic Motorsports Porsche

”Flere af mine fire medkørere var ikke professionelle, så vi havde aftalt, at de primært skulle køre den første del af løbet i dagslys, og hvor der også kunne opstå såkaldte Code 60-perioder, hvor man på grund af uheld skal holde en gennemsnitshastighed på højst 60 km/t,” fortæller Mikkel O. Pedersen. ”Planen var så, at jeg primært skulle køre i bilen, når det var blevet mørkt.”

”Efter at have været med til gridshowet inden starten, valgte jeg at lægge mig, og først på aftenen fik jeg sovet, så jeg kunne være frisk, når jeg blev vækket og skulle i bilen.”

Mikkel O. Pedersen fik sovet og var klar til at komme i den lyseblå Porsche 911 GT3 R sidst på aftenen. Men han kom aldrig ud at køre i løbet. ”Lige inden jeg skulle i bilen, kom der en ny Code 60-periode på grund af den kraftige regn, og det endte med, at arrangørerne valgte at rødflage og stoppe løbet,” siger han. ”Regnen fortsatte, og da banens dræn ikke var dimensioneret til så kraftig nedbør, stod flere og flere dele af banen under vand, og man opgav at fortsætte løbet. Det var virkeligt en øv-oplevelse, selv om vi blev nummer 3 i GT3-Am-klassen.”


Racerbanen i Dubai var ikke dimensioneret til at kunne modstå weekendens mængder af nedbør

Ugen i Dubai endte med at give et minimum af køretid for Mikkel O. Pedersen. Da den bil, han oprindeligt skulle have kørt, ikke nåede frem i tide, blev han placeret i en anden af Dinamic Motorsports biler. Her var det dog vigtigt, at nogle af de mindre erfarne kørere fik værdifuld banetid i bilen. ”Jeg fik vel ti omgange i træningen, og de 30 minutters tidtagning endte jeg med at dele med en anden kører, som jeg dog kørte flere sekunder fra,” siger Mikkel O. Pedersen.

www.mikkelopedersen.com


Læs mere om:
  • Mikkel O. Pedersen
  • Dubai
  • 11/01/20 - Dubai - 24H Series
  •      ASETEK SIMSPORTS