Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formula 3

Ung Nordjyde vinder andet podium på kun få uger

Formel 3 
13/12/19 

Den helt unge racerkører, Valdemar Eriksen, fra Nibe vandt i dag sin anden podieplacering i et internationalt formelbilløb, kun 3 uger efter hans første podium i Dubai. Det skete i anden afdeling af MRF Challenge, som blev afviklet på Formel 1-banen i Bahrain.
 

Serien der løber over 3 afdelinger og i alt 15 løb, afvikles de næste måneder på internationale racerbaner i Dubai, Bahrain og indiske Chennai ved Den Persiske Golf og Den Bengalske Bugt og køres i potente Dallara Formel 3-biler, som er en væsentligt hurtigere bil end den Formel 4-bil, som den unge nordjyde indtil videre har udviklet sig i.

Valdemar Eriksen bruger serien som opvarmning til næste års europæiske eller amerikanske sæson, hvor han i år havde sin rookie-sæson i den respekterede franske Formel 4 FFSA Academy-serie og hentede en masse erfaring, idet sæsonen desværre blev afbrudt af en brækket hånd som følge af et uheld på Spa-Francorchamps i Belgien. Løbet i dag, der gav podieplaceringen, var det første af i alt fire løb i Bahrain.


Valdemar Eriksen på podiet i Bahrain ved siden af David Schumacher, og Bent Viscaal. Trofæer blev overrakt af tidligere Formel 1-kører Ralf Schumacher.
(Foto: Aditya Bedre)

Det var et godt udstillingsvindue for Valdemar, idet World Endurance Championship (Verdensmesterskabet for langdistance-race) ligeledes afholdes i Bahrain denne weekend. Der er b.la. en del andre danske kørere og teams som kører WEC-serien. Derudover har MRF Challenge, denne weekend, besøg af David Schumacher og Bent Viscaali, som begge kører Formel 3/Regional. Trofæerne blev overrakt af Tidligere Formel 1-kører, og bror til Michael Schumacher, Ralf Schumacher.

Fræk start gjorde forskellen
Valdemar startede P6, men lod sig ikke imponere af det fine selskab, kom ud af Sving 1 som P4, lavede så en superfræk overhaling, hvor han kørte imellem Schumacher og Ushijima og overhalede begge på én gang.

”Det var mit andet podium på kun få uger, og det var et fedt race – det kunne jeg godt vænne mig til! Mit mål efter Dubai, hvor vi døjede med motorproblemer osv. var at få en bedre start på weekenden her, og det må man sige er lykkes. For mig er 3. pladsen en sejr. Dels er de to foran langt mere erfarne og ældre end mig og dels kører de ikke hele mesterskabet, så det var vigtige point, hvor jeg sluttede foran de 3 der er foran mig i mesterskabet”

”Jeg vil gerne sige tak til min driver coach Ben for al hjælpen og tak til min far for at være med hernede. Jeg er glad for jeg kan belønne dem, mine sponsorer og hjælpere hjemme i Danmark med en flot pokal her fra Bahrain, ” tilføjede Valdemar Eriksen efter oplevelsen og hyldest med Dannebrog på podiet. Tidligere Formel 2-kører og Valdemars driver coach, belgieren Benjamin Bailly, var også særdeles tilfreds:

”I am very proud of Valdemar this weekend and to see what we have accomplish in only a year’s time. He has been competitive all weekend and managed to handle the pressure like never before even after a tough FP2 yesterday. This 3rd place is a result of hours of hard work with the entire great team around Valdemar and we are definitely on the right path for more to come”

På vej mod nye mål
Valdemar deltog, som den yngste kører nogensinde på dispensation i MRF Challenge, allerede i 2018. Serien, der altid afholdes henover vinteren, har igennem tiden haft store kørere igennem som Mick Schumacher, Max Defourny og også Chamie Chadwick som vandt serien i 2018 og desuden vandt W series i 2019, som var det første år for en ren kvindelig formelbilserie.

Næste afdeling køres i februar på Chennai Motor Speedway i Indien. Motorproblemerne til trods, ligger Valdemar på en øjeblikkelig 4. plads i mesterskabet, der ellers typisk køres af ældre og mere erfarne kørere.

Der arbejdes lige nu hårdt i kulissen for at skaffe de fornødne økonomiske midler til at Valdemar kan køre en formelbilserie i udlandet i 2020 kombineret med en hel eller delvis serie hjemme i Danmark. Team Valdemar Eriksen Racing ønsker at bevare sponsorrelationen til Danmark, hvilket gøres bedst ved også lejlighedsvis at vise flaget på hjemmebanerne.

Hvilken serie det evt. kunne blive såvel i ud- som i indland er endnu uafklaret. Det kan meget vel blive den udfordrende franske Formel 4 FFSA Academy-serie igen, men også andre europæiske formelserier kunne være interessant, ligesom der har også vist sig andre muligheder bl.a. oven på en vellykket test i Houston tidligere på måneden.

Valdemar Eriksen Racing


Læs mere om:
  • Valdemar Eriksen
  • Sakhir
  •      ASETEK SIMSPORTS