Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

World Endurance Championship

Michael Christensen forsvarer VM føring ved 8 timers løb i Bahrain

FIA WEC 
12/12/19 

World Endurance ChampionshipMichael Christensen og hans franske makker Kevin Estre skal i deres Porsche 911 RSR forsvare føringen i verdensmesterskabet for sportsvogne, når fjerde afdeling af VM serien lørdag afvikles på grand prix banen i Bahrain.
 

Løbet i Bahrain er sæsonens første 8 timers løb og den ekstra distance betyder, at der i weekenden er flere point på spil. Pointfordelingen er øget med rundt regnet 50% og en sejr giver 38 point modsat de 25 point, der uddeles ved 4 og 6 timers løb. Derfor er det en vigtig weekend for Christensen og Estre, der efter en stærk sæson med en sejr og to andenpladsen fører VM med 10 point.


Michael Christensen yderst til højre og Kevin Estre

Christensen og Estre er forsvarende verdensmestre i FIA GT klassen og i sidste weekend modtog de deres VM pokaler ved det internationale motorsports forbund FIA's officielle galla, der blev afviklet på Louvre i Paris. Her var toppen af international motorsport samlet og med Tom Kristensen som vært, fik blandt andet Formel 1 verdensmesteren Lewis Hamilton overrakt sin VM pokal. Men også Michael Christensen og Kevin Estre blev hædret for deres VM titel i den såkaldte superseason, der startede i 2018 og strakte sig over 1,5 år og inkluderede to Le Mans løb, før de kunne kåres som officielle verdensmestre i sportsvognsracing.

"Det er et løb, hvor det er utrolig svært at forudse, hvor stærke vi bliver" fortæller Michael Christensen. "Bahrain er virkelig hård ved dækkene og her plejede vi, at have en lille fordel i forhold til konkurrenterne. Men det har udlignet sig, så jeg tror konkurrencen bliver hård. Vi har kun 26 sæt dæk til rådighed til de otte timer, så der skal køres dobbeltstint på nogle af dækkene. Her bliver det afgørende, at få det maksimale ud af dækkene gennem begge stint. Men vi har har vist, at vi kan være hurtige og konstante og vi har et stærkt team, der strategisk er rigtig stærke. Og det bliver afgørende i en weekend, hvor der er rigtig mange point på spil".


Michael Christensen til venstre og Kevin Estre

Ialt er seks danskere til start ved "8 Hours of Bahrain". I GTE Pro klassen, samme klasse som Michael Christensen, kører Marco Sørensen og Nicki Thiim i Aston Martin Vantage #95. Anders Fjordbach, High Class Racing #33, stiller til start i LMP2-klassen og David Heinemeier Hansson, Porsche/Project 1 #56, og Nicklas Nielsen, Ferrari/AF Corse #83 er til start i GTE Am-klassen.

8 timers løbet starter lørdag den 14. december kl. 13.00 dansk tid og løbet kan følges live på TV2 Play og Eurosport (fra kl. 16), ligesom det kan følges på den officielle FIA WEC-app.

VM stillingen i FIA GTE Pro
1. Christensen/Estre, Porsche 911 RSR #92 - 62 points
2. Lietz/Bruni, Porsche 911 RSR #91 - 52 points
3. Sørensen/Thiim, Aston Martin Vantage AMR #95 - 47 points
4. Lynn/Martin, Aston Martin Vantage AMR #97 - 45 points

Michael Christensen

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Sakhir
  • 14/12/19 - Sakhir - FIA WEC - FIA VM
  •      ASETEK SIMSPORTS