Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

DASU Elitenyt

Diverse 
27/11/19 

Sidste afdeling af løbsserien Intercontinental GT Challenge blev en ny understregning af Danmarks høje internationale niveau i banesport. På den tidligere Grand Prix-bane Kyalami i Sydafrika sluttede Mikkel Jensen og hans BMW-team på en fornem andenplads.
 

Verdensmesteren Michael Christensen kom i mål lige efter på tredjepladsen for Porsche efter at have ført løbet. Endelig blev Christina Nielsen placeret som nr. 20 for Strakka Mercedes og som bedste hold i Pro/Am-klassen.

Podieplads til Valdemar
Første afdeling af løbsserien MRF Challenge blev afviklet den forgangne weekend og havde deltagelse af de to unge danske Formel 4-kørere Valdemar Eriksen og Largim Ali. Runden, der blev kørt på Dubai Autodrome, bestod af fem løb. Bedst gik det for Valdemar, der hentede en tredjeplads i et af løbene og samlet er på fjerdepladsen, mens Largim besatte fjerdepladsen i to af de øvrige, men desværre udgik af de to sidste løb.

Der resterer to afdelinger mere af serien.

Roskilde-sejr i Metal Rally
Det blev Andreas Stauning og Lukas Roed fra Roskilde Tekniske Skole, der løb med sejren i årets finale for Metal Rally.

Det sker
Christian Lundgaard debuterer i Formel 2

Blot to uger efter sin debut i det berømte gadeløb i Macau venter en ny stor opgave Christian Lundgaard. Den kommende weekend får den 18-årige Renault Academy-kører debut i Formel 2; klassen lige under Formel 1. Det er det italienske Trident-team, der har en ledig plads til finaleløbet på Yas Marina, hvor det også er finale på Formel 1-sæsonen. Her deltager Kevin Magnussen som vanligt for Haas F1 Team.

Christian Lundgaard er første dansker der stiller til start i den nye udgave af Formel 2, der afløste den tidligere GP2-serie i 2018.

Danskere i Indien
Kun en uge efter 9-timers løbet på Kyalami i Sydafrika er Christina Nielsen og Mikkel Jensen i aktion igen. Sammen med Michelle Gatting deltager de i den nye løbsserie X1 Racing League, der køres efter et helt nyt og anderledes koncept. Første runde køres på den tidligere Grand Prix-bane Buddh International Circuit.