Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

DASU Elitenyt

Diverse 
06/11/19 

Tredje afdeling af World Endurance Championship (WEC) sæson 2019-20 afvikles den kommende weekend i Kina. På Grand Prix-banen Shanghai International Circuit er seks danskere i aktion for deres respektive teams, og af disse er to i spidsen for GT-klasserne.
 

I GTE Pro fortsætter verdensmester Michael Christensen og hans Porsche-makker Kevin Estre hvor de slap, og er i føring efter de første to runder på Silverstone og Fuji. DaneTrain Marco Sørensen/Nicki Thiim vandt på Fuji og er samlet på andenpladsen for Aston Martin.


(Foto: Drew Gibson)

I klassen GTE Am er der ligeledes dansk i toppen, idet rookie Nicklas Nielsen fører sammen med Ferrari-kollegerne Collard/Perrodo. Her er også David Heinemeier Hansson til start for Porsche.

Endelig er det danske LMP2-team High Class Racing klar med Anders Fjordbach bag rattet, sammen med Yamashita/Patterson. Holdet er inden løbet på sjettepladsen.

Anden afdeling af WSK Open
Anden og sidste afdeling af løbsserien WSK Open køres den kommende weekend på banen 7 Laghi.

Siden sidst
Problemerne fortsatte i USA

Heller ikke på Haas F1 Teams hjemmebane i USA blev det til succes for holdet. Kevin Magnussen udgik kort før tid med bremsedefekt. Med en andenplads i løbet sikrede Lewis Hamilton sig karrierens sjette verdensmesterskab; de fem af dem for Mercedes.

Danskeruheld i Italien
Malthe Jakobsen og resten af den danske delegation til den første udgave af FIA Motorsport Games på Vallelunga-banen ved Rom blev ramt af uheld i de afsluttende løb. Thyboen i F4 Cup havde problemer med at komme afsted på opvarmningsomgangen til finalen, og i sin jagt på at indtage rette startplacering, overså en konkurrent ham og kørte frontvingen af.


(Foto: DASU)

I GT Cup måtte Christina Nielsen og Jens Reno Møller se en mulig medaljeplacering forsvinde, da det italienske hold – to omgange efter de førende – kolliderede med Møller. I kollisionen blev køleren beskadiget, og holdet kom ikke til start i finalen.

I Drifting Cup udspilledes et drama, da danske Dennis Hansen og teamet måtte kæmpe for at få bilen på banen til den afgørende kvalifikation – desværre forgæves. I Digital Cup (e-sport) blev Ian Andersen skubbet af banen fra en finalegivende tredjeplads i sit kvalifikationsløb. I Karting Slalom var Sarah Kronborg Madsen og Jonas Jakobsen oppe mod langt mere erfarne karting- og racerkørere, men gjorde god figur.

Læs mere på dasu.dk.


(Foto: DASU)

Karting i Italien
Selv om europa- og verdensmestrene i karting for længst er kåret af FIA, er sæsonen på ingen måde slut endnu. De forgangne to uger er der kørt to internationale løb i Italien med dansk deltagelse.

Weekenden 26.-27. oktober kørtes første af to afdelinger af WSK Open. Her blev Noah Degnbol bedste dansker med en sjetteplads i OK mens også Sebastian Gravgaardog Mikkel Højgaard nåede finalen. I OK Junior nåede Conrad Laursen ligeledes finale men udgik, og i klassen Mini besatte August Therbo niendepladsen.

I den forgangne weekend gjaldt det så Trofeo Delle Industrie. Her nåede Jonathan Weywadt og Louis Leveau til slutfasen.
Begge ovenstående blev kørt på South Garda-banen.