Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Speedway

Speedwaykører Bjarne Pedersen indstiller karrieren

Speedway 
05/11/19 

En af Danmarks mest erfarne danske speedwaykørere indstiller den aktive karrieren med udgangen af sæsonen 2020.
Bjarne Pedersen har været aktiv gennem de sidste 31 år, deltaget i 71 Speedway Grand Prix løb, hvor bedste placering var en sammenlagt 6. plads tilbage i 2005.
 

Bjarne Pedersen har repræsenteret Danmark ved SWC (hold VM) i hele 27 Speedway World Cup løb, hvor det blev til otte medaljer – heraf to af guld.


(Foto: Steen Kristensen)

Bjarne Pedersen har været fast inventar i den danske liga og haft fornøjelsen af 17 sæsoner i den britiske liga, 18 sæsoner i den svenske liga og 22 sæsoner i den polske liga (inkl. 2020).

Bjarne Pedersen stævner i den sidste sæson ud for superligaklubben Esbjerg Vikings og Kolejarz Opole (Polen). Begge steder som holdkaptajn. I det omfang tid og kalender tillader det, vil Bjarne Pedersen også være at finde i den tyske liga.

”Tankerne omkring et karrierestop har fyldt de sidste år. Speedway er mit liv og derfor er - og har det været en meget vanskelig beslutning. Jeg vil gerne slutte af med maner og god fart i cyklerne – det tror jeg på er muligt på denne måde.” Det er endnu uafklaret hvad Bjarne Pedersen skal fordrive tiden med når speedwaycyklerne er kørt i garagen, men et er sikkert; familien får førsteprioritet.

Karrieren afsluttes med et afskedsløb, ”Final Lap”, som arrangeres i samarbejde med Esbjerg Motorsport.
Løbet køres på Esbjerg Vikings hjemmebane, Granly Arena til september.

”Final Lap” gennemføres som en fireholds match, som det kendes fra DM hold finalen. Bjarne Pedersen forventer at kunne præsentere nogle af de bedste udenlandske og danske kørere i afskedsløbet.

Bjarne Pedersen Motorsport