Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Ferrari Challenge

Tredobbelt dansk Ferrari-sejr:
Formula Racing vinder tre Challenge-mesterskaber

Ferrari Challenge 
28/10/19 

Kæmpe triumf for Formula Racing, som vandt tre ud fire klassemesterskaber i weekendens Ferrari Challenge-finale på Mugello-banen i Italien.
 


(Foto: Formula Racing)

Det blev til hele tre kørermesterskaber for Formula Racing, som i weekenden stillede op til sidste afdeling af Ferrari Challenge Europe på den italienske Mugello-bane. Det danske Ferrari-team var titelfavoritter i tre ud af fire klasser – ikke mindst i den hurtigste Trofeo Pirelli-klasse, hvor italienske Louis Prette tog mesterskabet med sin Ferrari 488 Challenge, mens libanesiske Tani Hanna og danske Henrik Jansen sikrede hver deres titel i Coppa Shell- og Shell Am-klassen.


(Foto: Formula Racing)

– Endnu en fantastisk sæsonafslutning for Formula Racing! Vi er stolte over vores resultater, og ikke mindst over det fantastiske hold af mekanikere og ingeniører, som er den vigtigste drivkraft i teamet. Uden dem ville vores kørere ikke være i stand til at performe på det høje niveau, som de har vist denne sæson, lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.


(Foto: Formula Racing)

Formula Racing missede dog teammesterskabet til ærkerivalerne Rossocorsa med 48 point – et meget tæt kapløb i betragtning af afstanden på hele 424 point ned til tredjepladsen. Til gengæld formåede både Tani Hanna og Henrik Jansen også at komme på podiet i verdensfinalen, hvor Ferrari Challenge-serierne fra både Europa, USA og Asien traditionen tro mødtes i et internationalt opgør. Her sikrede både Hanna og Jansen en andenplads, mens Louis Prette måtte tage til takke med en sjetteplads efter en uheldig afkørsel midt i løbet.


(Foto: Formula Racing)

– Det har været en lang og begivenhedsrig Challenge-sæson, som i år startede allerede i februar i Bahrain, og som tog os til Le Mans som opvarmning til 24-timersløbet i juni. Således har vores kørere også kæmpet udenfor Europa i år, ligesom vi har været til start på nogle af de mest berømte racerbaner. Vi kan kun glæde os over at runde sæsonen af med tre nye Challenge-mestre og glæder os til at tage hul på en ny sæson i 2020. En kæmpe tak skal det lyde, ikke bare til vores team og kørere, men også alle vores samarbejdspartnere og sponsorer, slutter Allan Jørgensen.

Formula Racing


Læs mere om:
  • Henrik Jansen
  • Formula Racing
  •      ASETEK SIMSPORTS